Eseménynaptár
»
«
2022 Január
VHKSzCsPSz
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 

2000 -

2000-ben a 5ive nevű fiúbanda feldolgozta a We Will Rock You-t, méghozzá Roger és Brian közreműködésével. A kislemez és a videoklip teljesen új közönségnek mutatta be a Queent. A dal listavezető lett Angliában. Sikerükön felbuzdulva a társulat 5ive + Queen néven három alkalommal is színpadra állt: a Brit Awards gálán, a Party in The Park fesztiválon, valamint a Millennium Dome-ben rendezett jótékonysági koncerten.A Rock You mellett ilyenkor a Tie Your Mother Downt is eljátszották, megbotránkoztatva a tiniket kísérő anyukákat. Roger azon dühöngött, hogy a fesztiválokon rajtuk kívül mindenki playbackelt, a Queen rajongók pedig azt találgatták, miért maradt ki John ebből a felfordulásból. Röviddel később kelt szárnyra a hír, mely szerint Mel C a Spice Girlsből feldolgozná a Queen-nel a Who Wants To Live Forevert. Roger kommentárja: " Csak a holttestemen keresztül."

Miközben Brian a Guns N Roses következő albumán barkácsolt Axl Rose stúdiójában, Európában megjelent a Furia című, francia művészfilm zenéje, melyet teljes egészében Brian írt. Az ősszel, Freddie Mercury Solo Collection címmel került a boltokba egy teljes, átfogó gyűjtemény Freddie szóló munkáiról. A 10 CD-t és 2 DVD-t tartalmazó gyűjteményen a stúdióalbumok mellett számos kiadatlan dal is hallható.

Az ezredfordulót az EMI azzal ünnepelte, hogy az év végén mindhárom Greatest Hits albumot egyben, Queen Platinum néven dobták piacra. A gyűjtemény értékét növelte, hogy mindössze 2 hétig volt kapható. Brian egész mást talált ki: feleségül vette Anita Dobsont, akivel viharos kapcsolata majdnem egy teljes évtizede tartott.

2001 márciusában a Queen bekerült az amerikai Hall of Fame múzeumba. A rendkívül nagy elismerést jelképező szobrot Roger, Brian és Freddie mamája vették át, majd (ezúttal már a hölgy nélkül) két dalt is lenyomtak nagy rajongóik, a Foo Fighters társaságában. Az eseményt a VH-1 élőben közvetítette.2001 nyarán kezdték vetíteni az Egyesült Államokban az A Knight's Tale című kosztümös filmet, melynek főcímdalául a We Will Rock You-t választotta a gyártó. Ami ennél érdekesebb, hogy a producer felkérte Robbie Williamst, hogy énekelje el a We Are The Championst a vége-főcímhez. Robbie, aki korábban több alkalommal is elmondta, mennyire szeretne a Queen énekese lenni, boldogan beleegyezett. Háttérzenészeknek természetesen a Queen tagjait kérte fel, akik - John kivételével - igent mondtak. Így született meg a dal új verziója, melynek videójában Roger és Brian azonban nem vállaltak szerepet. A további Robbie - Queen együttműködésről szóló pletykákat erősíti az a két tény, hogy Brian gitározott az énekes Eternity címmel nemrégiben kiadott dalában, valamint, hogy Robbie kétmillió fontért megvette Roger egyik londoni házát. Ezt az együttműködést a Queen rajongóinak jelentős része, valamint maga John Deacon sem nézi jó szemmel.

2001 tavaszán Roger Angliában, Brian pedig a Montreuxi Jazz Fesztiválon lépett színpadra egy kis örömzene erejéig - saját turné híján gyakran bukkannak fel sztárok, mint Alice Cooper vagy éppen Dana Gillespie koncertjeinek vendégeiként.

2002 április 30-án, minden előzetes reklám nélkül Queen koncertre került sor Amszterdamban! A holland Juliana királynő tiszteletére, Queen's Day néven megrendezett ünnepség fénypontjaként a főváros főterén mintegy 100.000 ember ámult el azon, hogy a beígért "meglepetés zenekar": a Queen volt! Roger és Brian vendégzenészekkel mintegy 60 percet játszott, számos dalban szólót énekelve. A teljes fellépést élőben közvetítette a holland tv, rádió, valamint egy internetes honlap is. A felvétel később (vágott változatban) Hollandiában meg is jelent. Videó archívumunkban letöltheted az eredeti változatot! Ebben az időben vált nyilvánvalóvá a tény, hogy John távol kíván maradni a Queen nyilvános szerepléseitől és stúdiómunkáitól egyaránt, azaz: nyugdíjazta önmagát. Ez nem szegte Brian és Roger munkakedvét, mindössze újra magyarázkodásra kényszerítette őket a zenekar sorsával és a Queen név használatával kapcsolatban.

Májusban kezdte játszani a londoni Dominion Theater a "We Will Rock You" című musicalt, mely a zenekar mintegy 30 slágerét vonultatja fel, Ben Elton komikus sztorijába ágyazva. A színpadon fiatal tehetségek énekelnek, a színpad mögött öreg motorosok játsszák a klasszikus dalokat - élőben. Brian és Roger a darab zenei igazgatóiként a produkció teljes megvalósulását végigkísérték, egészen odáig, hogy számos brit tv műsorban léptek fel az ifjú sztárokkal, élőben, Queen dalokat játszva. A díszbemutató estéjén a londoni Astoriában tartott zártkörű partyn is színpadra léptek és rock n roll bulival szórakoztatták vendégeiket, köztük producer-társukat, Robert De Nirot.

brianJúnius elején ünnepelte trónralépésének 50. évfordulóját II. Erzsébet királynő. Az alattvalók szórakoztatására június 3-án rock koncertet tartottak a Buckingham Palota kertjében! Az eseményre 10.000 szerencsés brit állampolgár nyert jegyet, ők bejuthattak a nézőtérre - további egymillió (!!!) érdeklődő pedig a környék csodálatos parkjaiban kivetítőkön és hatalmas hangfalakon élvezte a műsort, amit természetesen számos televízió világszerte élőben közvetített. A koncertet Brian May nyitotta, az általa áthangszerelt angol himnuszt játszotta a palota tetején, míg egy szimfonikus zenekar (a régi barát, Michael Kamen vezetésével) a színpadról kísérte őt. Eredetileg nem tervezte, de a lehetőséget megérezve az utolsó pillanatban Roger is beszállt az előadásba, és üstdobon festette alá a klasszikus akkordokat. Számos aktuális sztár előadását követően a We Will Rock Musical társulatával kiegészítve a Queen lépett színpadra, a Radio Gaga, a We Will Rock You rövidített változatai után a Bohemian Rhapsodyt adták elő - teljes egészében. Ez volt az első alkalom, hogy színpadon, élőben elhangzott az opera szekció. Ezután a We Are The Champions zárta a műsort, Will Young társaságában. Az est folyamán Brian Joe Cocker és Paul McCartney társaságában is játszott, Roger pedig Phil Collins énekszámához adta az ütemet. Brian a Black Sabbath előadása alatt a színpad mögött headbangelt, a fináléban pedig mindketten együtt integettek a világ legnagyobb (élő) rocksztárjaival.

Az év közepén szinte egyidőben került piacra 2 Red Special másolat: az egyik a Burns, a másik az RS gyárak terméke. Mindkettő kiváló hangszer, a korábbi másolatoknál sokkal kedvezőbb áron.

rogerAugusztusában, minden előjel nélkül bejelentették, hogy Roger Taylor fellép Budapesten! A fantasztikus hír igaznak bizonyult: Roger a Forma-1 csapatfőnök Eddie Jordan "V10" nevű zenekarának vendégeként énekelt és dobolt a Felvonulási téren tartott koncerten. Az eseményt az RTL kamerái (is) rögzítették. A fantasztikus hangulatú koncertnek mintegy 2-2500 nézője volt a helyszínen. A Queen klub tagjainak maroknyi csoportja számára azonban az előző nap délutánja jelentette az igazi élményt: belógtak ugyanis a Petőfi Csarnokba, az angol zenekar próbájára. Körülbelül 15-20, mindenre elszánt alak várta lélegzetvisszafojtva, órákon át Roger Taylort, aki meg is érkezett, fehér öltönyben, óriási mosollyal. Miután bedobott egy sört annál a bárpultál, ahol a klubtagok szoktak tivornyázni, adott néhány instrukciót a zenekarnak, majd kezdetét vette minden rajongók álma: a zártkörű minikoncert! A rendezők nem vették el a videókamerákat, sőt mindenkit a próbára invitáltak, a zenekar pedig (viccesen) zokon vette, hogy milyen udvarias csönd fogadja a nótákat - több se kellett, lett taps üvöltés és fergeteges hangulat. Roger dobolt és énekelt, aztán bedobott még egy sört (a legolcsóbbat!), végül mindenkivel kezet fogott és aláírt mindent, amit az orra elé toltak.

Miközben Budapest még Roger fellépését pihente ki, Brian fellépett egy gorillák megmentéséért rendezett koncerten. Az ősszel két komoly kitüntetést is kaptak: a zenekar csillaga október óta ott tündöklik a Hollywood Walk Of Fame-en. Az átadás estéjén Brian és Roger néhány baráttal VIP koncertet adtak Los Angelesben. Brian később a Hertforshire-i egyetem díszdoktora lett. Mindennek zenei aláfestéseként Tolga Sharif zeneszerző Queen Szimfóniája óriási sikert aratott Londonban, majd CD változatban is. A díszbemutatón Roger és Brian mellett Freddie mamája ült.

Karácsonyra jelent meg a Greatest Video Hits 1 című DVD, és addigra világszerte kapható volt a Night At The Opera térhatású DVD- Audio remixe, valamint az Air Guitar Album II, melynek tv reklámjában Brian is szerepelt. És ha ez még nem lett volna éppen elég, a Platinum Collection visszakúszott a slágerlistákra, megjelent CDn a musical, CDn és DVDn a Buckingham koncert, valamint a Brian közreműködésével felvett Foo Fighters nagylemez.

A sűrű és elképesztően sikeres év végén, december 22-én majdnem 500 néző előtt karácsonyi Queen emlékkoncertet tartottunk a Petőfi Csarnokban, ahol az emlékzenekar és sztárvendégei adták elő a pazar repertoárt.

2003 januárjában debütált a német slágerlistákon a Queen + Vanguard formáció Flash techno remixe. Folytatás a Hírek-ben.

A legfrissebb információkat, képeket és linkeket a Főoldalon találod.

1969 - 1979 1980 - 1989 1990 - 1999 2000 -