Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Days Of Our Lives

2011-05-24

 

Fenti címmel május 29-én és 30-án a BBC2-n kerül bemutatásra egy kétrészes dokumentumfilm, amelyben Roger Taylor és Brian May első ízben fog visszatekinteni az együttes karrierjére őszinte részletességgel.

A BBC által készített két, egyórás show feleleveníti Brian, Roger, John Deacon és Freddie Mercury figyelemre méltó történetét - a korai küzdelmeket, óriási akadályokat, sikert, vitákat, szakításokat, diadalt, tragédiát és a maradandó örökséget - mindezt briliáns zene és elképesztő élő előadások háttere előtt, korábban nem látott felvételekkel (például a Queen legelső tv-s fellépése, amiről eddig azt hitték, le lett törölve) és Freddie Mercuryval készített archív interjúkkal fűszerezve. Egy szellemesen, intelligensen, humorral és fájdalmas őszinteséggel előadott lenyűgöző utazás, amely az együttes minden stúdióalbumáról, a 70-es, 80-as években tett legendás turnéútjaikról (amelyeken meghódították Dél- és Észak-Amerikát és Ázsiát), a Live Aid-ről és Freddie halála óta tartó maradandó sikereikről is szól, elvezetve egészen a mai napig és a népszerűségig, amely még mindig évről évre növekszik.

Rhys Thomas, producer: „Úgy indultunk neki, hogy megcsináljuk a végleges Queen dokumentumfilmet. Vicces, őszinte, inspiráló és végső soron tragikus beszámoló ez „egy bizonyos együttesről, amit Queennek hívnak", ahogy a banda maga mondja. Elmeséljük négy diák történetét, akik Nyugat Londonban találkoztak, sokáig ütötték a vasat és meghódították a világot, örökké megváltoztatva a rockzenét."

Mintegy előzetesként Brian és Roger május 27-én a BBC Radio 2 reggeli showjában adnak élő interjút a filmmel kapcsolatban. A két zenész jelen lesz továbbá musical-jük, a We Will Rock You 9. évfordulójának ünnepi előadásán, május 31-én este a Dominion Theatre-ben, ahol Brian fellép a szereplőkkel.

A Queen 40. évfordulója igen látványosan indult februárban, első nagy kiállításukkal, a „Stormtroopers in Stilettos"-zal a londoni East Enden, amely egy sztároktól hemzsegő nyitógálával kezdődött és amely több mint 20.000 látogatót vonzott két hét alatt. Eközben az együttes első öt albumát újra kiadták, amit a közönség hangosan üdvözölt. A Telegraph így írt korai munkásságukról: „A Queen legismertebb zenéi extravagánsan újítók, technikailag briliánsak voltak, amiket egy ékszerész gondosságával alkottak meg." Az 1977-től 1982-ig tartó időszakot lefedő öt albumot (News of the world, Jazz, The game, Flash Gordon és Hot space) június 27-én adják ki újra.

Forrás: queenonline.com
Fordítás: Klacsmann Borbála

A Queen 40. évfordulóját ünneplő eseménysorozat következő magyarországi „állomásai":

- július 3-10. Queen Tábor, Balatonszemes,

- július 27-29. Queen Varázslat Budapest (amely egyben megemlékezés az 1986-os budapesti koncert 25. évfordulójáról. A programban Queen emlékkoncert és az Egy bohém rapszódiája című Freddie Mercury emlékműsor is szerepel. További részletek hamarosan!)