Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Queen - A rock koronás királyainak teljes, képekkel illusztrált története

2011-04-27

 

Közel 20 éve nem jelent meg Magyarországon könyv a zenekarról. Most végre egy nagyon szép kivitelű, rengeteg információt és képet tartalmazó, az idén 40 éves (!) Queen történetét teljes egészében bemutató kiadványt vehetünk kézbe a Cartaphilus kiadó jóvoltából.

„Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor és John Deacon elsősorban egyedülállóan energikus, felvillanyozó színpadi teljesítményük miatt lettek híresek. A mértéket nem ismerő rock 'n' roll-életformájukról szóló híresztelések miatt irigyelték őket, számtalan stílust egybeolvasztó zenéjüket pedig nagyon sokan szerették. Ez a könyv lenyűgöző teljesítményüket méltatja, és feldolgozza a Queen teljes történetét.
A színpadon és azon kívül készült fényképek mellett - melyek közül több tucat most kerül először nyilvánosságra - a könyvben számtalan, a világ minden részéről összegyűjtött plakátról, szórólapról, backstage-belépőről, jegyről, pólóról, nagy- és kislemezről készült felvételt láthat az érdeklődő, így a Queen rajongói számára valóban ez az összeállítás a zenekar legteljesebb képes története, melyet több mint ötszáz, elismert európai és észak-amerikai újságíró hozzájárulásával publikált fénykép és alkotás színesít.
A Queen történetét az előzményektől egészen a zenekar legutóbbi, Paul Rodgers-szel közös időszakáig a már hosszú ideje termékeny brit zenei szakíró, Phil Sutcliffe írta meg, melyet a zenekar stúdió- és koncertalbumairól szóló elemzésekkel és tudósításokkal, teljes turné-menetrendekkel, jegyzetekkel gazdagon ellátott diszkográfiával, valamint az egykori és jelenlegi világhírű pályatársak visszaemlékezéseivel egészített ki. A zenekar életébe bepillantást nyerhetünk a korábbi stábfőnök, Peter Hince, a menedzser, Reinhold Mack és Mercury egykori előadótársa, Billy Squier szavaiból.
A Queen nevéhez fűződik a rockzene egyik legmaradandóbb teljesítménye és hagyatéka. Ezért nem meglepő, hogy negyven évvel bemutatkozásuk után a műfaj uralkodói között tartják számon őket. Ez a könyv a zenekar hihetetlen sikereinek dokumentálására vállalkozik.

E könyv szerzője, Phil Sutcliffe, a londoni szabadúszó újságíró 1974 óta publikál a rock műfajában. Olyan nagyságokat is megszólaltatott már, mint Paul McCartney, Paul Simon, Bruce Springsteen, a Pink Floyd, Kate Bush, a Radiohead, a Nirvana és Nick Cave. Számtalan publikációja jelent meg olyan kiadványokban, mint a Mojo, a Q, a Los Angeles Times, a Blender vagy a Sounds. Korábbi munkái megtalálhatók a világ legjobb rockzenei írásokat gyűjtő archívumában, amely itt érhető el: rocksbackpages.com."

Forrás: cartaphilus.hu

..............................

Kedvezményes előrendelési akció a Queen Klubnál!

Aki május 10-ig megrendeli a könyvet a HQFC-től, az 20%-os kedvezményt kap!

HQFC tagoknak extra kedvezmény! Klubtagjaink 30%-os kedvezménnyel rendelhetik meg a könyvet!

(A könyv bolti ára 5990 Ft.)

Kérjük, hogy a megrendeléseket e-mail-ben juttassátok el a HQFC címére. Feltétlenül írjátok rá a következő adatokat: név, lakcím, telefonszám, e-mail cím, és a kért darabszám.

A megrendelést e-mailben visszaigazoljuk.

A megrendelt könyveket kizárólag személyesen lehet majd átvenni a visszaigazoló levélben megadott budapesti címen, vagy a következő rendezvényeken:

Május 12. Queen Memorial Show - Budapest, RaM Colosseum

Május 17, 18. Queen Balett - Budapest, RaM Colosseum

Május 21. Queen Unplugged Project koncert - VHR Garden, Marosvásárhely (Románia)

Június 7. Queen Balett - Budapest, Művészetek Palotája

Fizetni az átvételkor kell!

 

Queen - A rock koronás királyainak teljes, képekkel illusztrált története