Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Stormtroopers in Stilettos

2011-03-17

 

A Stormtroopers in Stilettos, a Queen karrierjének korai (1976-ig tartó) korszakát bemutató kiállítás a londoni premier után világkörüli turnéra indul. A pontos helyszínekről és időpontokról még nincs információ. Addig is itt egy kis összefoglaló az eddig történtekről.

A február 25-i megnyitón jelen volt többek közt Freddie édesanyja Jer Bulsara, húga Kashmira Cooke, a Foo Fighters zenekar tagjai, Dave Clark, David Wigg és David Mallet és természetesen Brian és Roger. „Megdöbbentő élmény volt hirtelen belecsöppenni a hetvenes évek első felébe, és szembesülni mindazzal ami velünk történt akkor. Voltak olyan dolgok, amikre egyáltalán nem emlékeztem. Ez a rengeteg emléktárgy, köztük Freddie személyes holmijai, rajzai... Nagyon megindító az egész." - mondta Roger, miután körbesétált. Brian azt reméli, hogy ez a kiállítás, azáltal, hogy a Queen első éveit mutatja be, inspirálni fogja majd a látogatókat, főleg a kezdő zenészeket: „Ha valaki megnézi ezt a kiállítást, azt fogja látni, hogy mi csak egyszerű srácok voltunk, akiket egy közös álom hozott össze. Éjjel-nappal dolgoztunk éveken át, és nagyon szerencsések voltunk."

A Stormtroopers in Stilettos kiállítás alkalmából megjelentettek egy azonos című kislemezt, amelyen a Keep Yourself Alive (Long Lost Retake) és a Stone Cold Crazy (2011 remaster) dalok hallhatók. „Ezt a két felvételt még azelőtt rögzítettük, mielőtt még bármilyen lemezszerződésünk lett volna. Csak mi négyen és a De Lane Lea stúdió technikusa dolgoztunk a dalokon. Hosszú évekig elveszettnek hittük ezeket a felvételeket, de aztán előkerültek valahonnan és a mai modern technikának köszönhetően most kiadhattuk őket az eredeti, saját magunk által kevert verzióban. Akik eddig meghallgatták, azt mondják, hogy sokkal jobban szólnak ezek a dalok, mint az első albumunk. Sokkal természetesebb, érzelemdúsabb a hangzásuk." 

A kiállításon bemutatásra került egy 90 másodperces részlet a Bohemian Rhapsody vidoklipjéből...háromdimenziós változatban! Ezzel az ízelítővel harangozták be, hogy készül egy 3D-s Queen kiadvány, amelynek részleteit még nem árulták el.

A Roger által is említett Freddie rajzok mellett a kiállítás része két, Freddie által tervezett ruha is. Ezeket még tanulóként készítette a hatvanas évek végén, amikor az Ealing College-be járt.

Video riport a kiállításról: http://www.youtube.com/user/BrianMayCom#p/u/4/_Oi_WZCioo8

A kiállítás honlapja: http://www.stormtroopersinstilettos.com/