Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Brian és Roger jótékonysági fellépései

2010-11-22

 

November 17-én Brian és Roger felléptek a Prince's Trust Rock Gala nevű jótékonysági rendezvényen. Az eseményről Peter Williams cikke alapján készítettünk egy rövid beszámolót.

19.15-kor szinte mindenki elfoglalta már a helyét a Royal Albert Hall nézőterén, hogy a jegyekre ráírt kérésnek eleget téve együtt fogadják a Wales-i herceget és Cornwall hercegnőjét.
A nemzeti himnuszt követően a Status Quo kezdte meg a jótékonysági gálaműsort, majd sorban jöttek a többiek. Alison Moyet, Phil Collins, a Mike and the Mechanics, Midge Ure, Mark King, Jamie Cullum, Jools Holland, Ruby Turner, Sir Tom Jones, Paloma Faith és Eric Clapton.
Az est végére megjelent a királynő, azaz a Queen is.
Roger sétált a színpad közepére egy csörgővel a kezében. Mellette Brian a Red Special-lel, a dobokhoz pedig Rufus Taylor ült be, hogy együtt eljátsszák a Days Of Our lives-t. Aztán Roger átvette az ütőket fiától és Brian került a közzéppontba a Lost Horizon-nal, majd Tom Chaplin, a Keane együttes frontemberének közreműködésével egy igazi meglepetés következett, az It's A Hard Life, amelyet a közönség vastapssal jutalmazott. De a meglepetéseknek még nem volt vége, mert rögtön ezután Midge Ure (az egykori Ultravox énekese) vette át a szólóéneket egy olyan dalban, amit a Queen teljes egészében talán a hetvenes évek elején játszott utoljára. Ez volt a Seven Seas Of Rhye.
A Queen műsorának, és ezzel együtt a gálaest fináléja a We Will Rock You volt, amelyre az est összes szereplője újból színpadra lépett.

A koncertet 3D-ben rögzítették, és december 19-én leadja a SKY TV.

Egy kis ízelítő.
Lost Horizon: http://www.youtube.com/watch?v=LtPLrh9Hvr4
It's A Hard Life: http://www.youtube.com/watch?v=vnI9uewpk8w&feature=related

Brian és Roger legközelebb a Collars & Coats Gala Ball nevű jótékonysági rendezvényen lép színpadra november 25-én a Battersea Power Station-ben. Ezúttal Roger Daltrey, a The Who énekese és Patti Russo, Meat Loaf vokalistája lesznek a társaik. A rendezvényre a Battersea Dogs & Cats Home's (egy állatvédő szervezet) megalakulásának 150. évfordulója alkalmából kerül sor. (Érdekes adat, hogy a szervezet 150 év alatt több, mint 3 millió kutyáról és macskáról gondoskodott!)

 

Brian és Roger jótékonysági fellépései