Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Freddie For A Day - Légy te is Freddie Mercury egy napra!

2010-07-28

 

A „Freddie For A Day" egy jótékonysági kezdeményezés, amely az AIDS/HIV betegség elleni harcot támogató Mercury Phoenix Trust alapítvány számára gyűjt adományokat.
Az akció ötletgazdája Liz Swanton - aki az alapítvány honlapjának gondozója is - egy nem mindennapi gondolatot valósított meg. Úgy döntött, hogy egy teljes munkanapot Freddie Mercurynak öltözve tölt, így a nap folyamán barátai, munkatársai is felfigyelnek majd az ügy fontosságára. Az így felkeltett érdeklődést arra használta Liz, hogy ismerőseit adakozásra bíztassa!
Az eredmény kiemelkedő siker lett, Liz Swanton több ezer fontot tudott az alapítványnak adni. Fáradozásait Brian May és Roger Taylor is elismerte, amikor személyesen találkoztak a We Will Rock You musical 8. születésnapi előadásán.

Mikor lesz ez a nap?
Freddie születésnapjához (szeptember 5.) legközelebbi pénteken, azaz szeptember 3-án kerül rá sor.

Ki vehet részt benne?
Természetesen bárki. A kezdeményezésnek pont az a lényege, hogy az élet minden területén dolgozó emberek, civilek, saját környezetükben felhívják a figyelmet ennek az ügynek a fontosságára, és így pénzt gyűjtsenek az alapítvány számára.

Hogyan lehet részt venni?
Semmi mást nem kell tenni, csak az adott napon beöltözni egy szabadon választott Freddie Mercury jelmezbe és ismerősöket, barátokat rávenni, hogy adakozzanak a nemes cél érdekében. A www.justgiving.com oldalon keresztül akár egy saját weboldalt is létrehozhatsz, aminek a linkjét körbeküldve online is támogatókat, adakozókat gyűjthetsz!

Hogyan fogjak hozzá?
Először is szükséged lesz egy Freddie jelmezre. Ehhez segítségedre lesz a www.mercuryphoenixtrust.com. Egyrészt vásárolhatsz egy kész jelmezt, Freddie talán leghíresebb öltözékét, a 86-os turnén viselt sárgadzsekis ruháját rendelheted meg, és ezzel az összeggel máris támogattad az alapítványt.
Csinálhatsz saját Freddie jelmezt is! Ebben is támogat az alapítvány honlapja, ahol Freddie saját ruhatervezője Diana Moseley fog tippeket adni, illetve a Queen hivatalos fotósa Richard Gray állít össze egy galériát a legjellegzetesebb Mercury öltözékekről.
Saját jelmezedről küldj egy fényképet az alapítványnak! A legjobbakat Diana Moseley fogja zsűrizni és a nyertesek egy eredeti, Brian May és Roger Taylor által aláírt oklevelet kapnak majd!
Az alapítvány örömmel venné, ha egy naplót is készítenél a napodról, amiben elmeséled az élményeidet! „Tömegközlekedtél-e" beöltözve, megszólítottak-e az emberek stb. A legérdekesebb, beküldött történeteket az alapítvány a honlapon megosztja majd a rajongókkal!

További részletek: www.mercuryphoenixtrust.com

 

Fordítás: Robin

 

Freddie For A Day - Légy te is Freddie Mercury egy napra!