Eseménynaptár
»
«
2024 Március
VHKSzCsPSz
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
25. nemzetközi rajongói találkozó

2010-04-04

 

 

1986 óta minden évben megrendezik Angliában a Queen rajongók nemzetközi találkozóját. Az idei, jubileumi eseményre március 26-29 között került sor egy Kelet-Angliai tengerparti kisvárosban, a Norfolk megyei Great Yarmouth-ban. A Nemzetközi Rajongói Klub vezetője, Jacky így számolt be a négynapos rendezvényről:

 

"Nehéz leírni egy ilyen rajongói találkozó hangulatát. Ha olyas valakiknek próbálod elmondani, akik még sosem voltak ilyenen, akkor egyszerűen őrültnek néznek. De ha voltál már egy ilyen nemzetközi rajongói találkozón, akkor megérted, ha azt mondom, hogy mindig ez az év egyik legemlékezetesebb hétvégéje.
Nagyszerű volt!

Három fantasztikus koncerttel.

A briliáns Stillyano nyitotta a sort egy jó adag rock klasszikussal és néhány Queen dallal, valamint a Barcelona rock változatával.
Szombaton láthattuk a kitűnő Flash Harry koncertjét. Számomra mindig nagy élmény látni és hallani ezeket a srácokat.
Vasárnap pedig… mit is mondhatnék? A QueenKings lenyűgöző volt. Nagyon változatos programot állítottak össze, és a végén minden szem könnybe lábadt a Guide Me Home alatt.
Volt rengeteg játék, vetélkedő, dvd, árverés, tombola, sport, ajándéktárgyak, Queen bolhapiac… szóval elég zsúfolt volt a program. Számomra az egyik legemlékezetesebb élmény Greg Brooks és Gary Taylor video összeállítása volt. Rengeteget nevettem közben és bőgtem a végén. Csodálatos volt. Jövőre is lesz ilyen!
Tetszett az új helyszín, a Vauxhall Holiday Park. Néhányan nehezen találtak oda, de végül is minden klappolt. Tiszta, barátságos környezet, nagy bálterem és előtér.

De ami különlegessé teszi az egészet, az nem a helyszín, hanem mi, a rajongók. Az elejétől fogva elképesztő volt a hangulat. Nevettünk, aztán iszogattunk, megint nevettünk, majd táncra perdültünk, beszélgettünk, kiabáltunk, énekeltünk, és újra nevettünk. Régi és új barátokkal találkoztunk. Biztos vagyok benne, hogy új kapcsolatok is szövődtek, örökké tartó barátságok köttettek. Velünk voltak kisebb és nagyobb gyermekeink is, és azt hiszem ők is ugyanolyan jól szórakoztak, mint a felnőttek. Öröm volt látni, hogy milyen otthonosan érezték magukat. Ők a Queen rajongók új generációja!
Remélem, hogy mindannyian olyan jól éreztétek magatokat, mint én. Ezt támasztja alá az is, amikor búcsúzáskor azt kiabáltátok, hogy már csak 365 napot kell kibírni a következő alkalomig.

Köszönöm, hogy ott voltatok és élvezetessé tettétek az elmúlt 25 találkozót. Biztos vagyok abban, hogy sokatokkal összefutunk majd más Queenes eseményen is az idén, de ha mégsem, akkor találkozunk Great Yarmouthban 2011-ben!"


 


Jacky és Jim, a találkozó két főszervezője és a nemzetközi Queen klub vezetői.

 




A találkozó résztvevői beülhettek Freddie Rolls Royce-ába is, amit húga, Kashmira hozott el a rendezvényre. Freddie halála óta ő vigyáz az autóra.

Forrás: www.queenworld.com
Fordítás: Tóth Tibor

 

25. nemzetközi rajongói találkozó