Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Roger interjú

2010-03-20

 

Roger nemrég válaszolt egy sor kérdésre, amelyeket a rajongók tettek fel neki az interneten keresztül. Legutóbbi kislemezéről (The Unblinking Eye) és a szóló karrierjéről kérdezték.

- Mi a helyzet a Taylor Hawkins-szal tervezett közös turnéval? Mire számíthatunk? Szóló anyagokra? Feldolgozásokra? Queen számokra? Vagy csak dobszólólókra?

- A közös koncertekre várhatóan idén októberben kerül sor. A műsorban a szóló dalainkon és néhány Queen klasszikuson kívül lesz egy hatalmas közös dobszóló is.

  

 

 

 

 

 

 - Miből fog össze állni a tervezett Roger Taylor Box Set? Újrakevert szóló és The Cross lemezek, demók, koncertfelvételek? Jó lenne, ha olyan lenne, mint a Freddie Box Set.

- Ezt a gyűjteményes kiadványt a következő két évben szeretném összeállítani. Egyfajta válogatás lenne az eddigi legjobb szóló anyagaimból és néhány új szerzemény is van a tarsolyomban, ami bekerülne ebbe a kiadványba.

- A szóló és The Cross video anyagok meg fognak jelenni a jövőben valamilyen formában?

- Ezen még nem gondolkodtam. De, talán a gyűjteményben a videok is helyet kaphatnak.

- Nem lenne itt az ideje egy Roger Taylor Best Of albumnak?

- Hamarosan megjelenik.

- Mi motiválta az Unblinking Eye kislemez elkészítését?

- Véleményem szerint Nagy Britannia kormánya a teljes csődbe vezette az országot. Ez inspirált az Unblinking Eye megírására

- Ez a kislemez is szerepelni fog valamelyik következő albumodon?

- Igen.

- Az elmúlt húsz évben volt olyan szerzeményed, amelyről azt gondoltad, hogy Freddie énekelhetné el a legjobban?

- Freddie bármelyiket elénekelhette volna és biztos vagyok benne, hogy  tökéletes munkát végzett volna.

- Évek óta reménykedünk abban, hogy egyszer olvashatunk egy Roger Taylor által írt blogot az interneten. Intelligenciád és hitelességed folytán nagyon izgalmas és érdekes olvasmány lenne sokunk számára.

- Szerintem az írásaim depresszióssá tennék az olvasókat. Őszíntén szólva kissé egocentrikusnak is tartom az ötletet. Határozott véleményem van a dolgokról, ahogyan minden embernek kéne hogy legyen. De valószínűleg utólag megbánnám, ha mindent nyersen leírnék.

- Megírod majd az önéletzrajzodat? Vidám, vicces ember vagy. Biztos rengeteg jó történeted van, amit elmesélhetnél.

- Mivel még mindig csak egy éretlen kölyök vagyok, aki még nem fejezte be a csínytevéseit, ezért még nem érzem úgy, hogy itt az ideje leülni könyvet írni. Talán később, ha idősebb leszek és már nem fogok emlékezni a rossz dolgokra.

 

 

 

 

 

 

 


- Nem gondolkoztál azon, hogy a szóló dalaidat újra stúdióba vidd, és vagy "modernizáld", vagy leegyszerűsítsd teljesen nyers verzióra?

- Nem fogok újra dolgozni a szólóimon, az visszafelé tekintés lenne.

- Nem akartál nagyobb szóló karriert csinálni a Queen mellett, úgy, mint például Phil Collins a Genesis mellett?

- Mindig is jobban szerettem csapatban zenélni, mint szólóban. Úgyhogy a válaszom nem.

- A "Racing in the Street" a kedvenc dalod Bruce Springsteentől?

- Az egyik a sok közül. Az általam elkészített feldolgozás gyorsabb tempójú, mint az eredeti. (Az 1984-es Strange Frontier abumon hallható. – a szerk.) Visszatekintve, egy kicsit megszemélyesítés volt, de akkoriban nagyon élveztem.

- Milyen hangszeren komponálsz?

- Gitár és zongora. Fele-fele arányban. De néha egy jó dobtémából is születhet dal.

- Mielőtt nekilátsz megírni egy dalt, előre eldöntöd, hogy szóló anyagnak készül vagy más projekthez?

- Igazából csak leírom azt, amiről úgy érzem, hogy le kell írni. Ha a többiek foglalkoznak egy ötletemmel, akkor együtt csináljuk meg, ha nem, akkor szóló anyag lesz belőle. Mindazonáltal a szóló munkáimban több a politika és a vélemény nyilvánítás.

- A legütősebb dalokkal járultál hozzá a The Cosmos Rockshoz, most itt az Unblinking Eye – nem túl bőséges a termés, de feltétlenül úgy tűnik, hogy jó nyomon haladsz.

- Kösz a bókot a The Cosmos Rocks-szal kapcsolatban. Egy jó adag dal már készen van, és lassan, de biztosan készül a többi is. Igyekszem a minőségre koncentrálni és nem a mennyiségre.


Forrás: queenonline.com
Fordította: Klacsmann Borbála és Tóth Tibor

 

Roger interjú