Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Absolute Greatest

2009-09-07



November 9-én jelenik meg a fenti címmel a Queen legújabb, 20 dalt tartalmazó válogatás lemeze. Íme a dallista:


01. We Will Rock You (Brian May)
02. We Are The Champions (Freddie Mercury)
03. Radio Ga Ga (Roger Taylor)
04. Another One Bites The Dust (John Deacon)
05. I Want It All (Queen)
06. Crazy Little Thing Called Love (Freddie Mercury)
07. A Kind Of Magic (Roger Taylor)
08. Under Pressure (Queen-David Bowie)
09. One Vision (Queen)
10. You’re My Best Friend (John Deacon)
11. Don’t Stop Me Now (Freddie Mercury)
12. Killer Queen (Freddie Mercury)
13. These Are The Days Of Our Lives (Queen)
14. Who Wants To Live Forever (Brian May)
15. Seven Seas Of Rhye (Freddie Mercury)
16. Heaven For Everyone (Roger Taylor)
17. Somebody To Love (Freddie Mercury)
18. I Want To Break Free (John Deacon)
19. The Show Must Go On (Queen)
20. Bohemian Rhapsody (Freddie Mercury)

Az Absolute Greatest négy változatban lesz elérhető:

1) Standard CD változat.

2) Dupla CD különleges kiadás.
Extra CD-vel, amelyen Brian May és Roger Taylor audiokommentárja hallható az album dalaihoz kapcsolódó emlékeikről.

3) Dupla CD + könyv (korlátozott példányszámban).
A könyv keményborítójú, 52 oldalas, A4-es méretben, benne Johnny Dewe Matthews által készített, korábban nem látott fotók a zenekarról, valamint kézzel írott dalszövegek. A csomag tartalmaz még egy online hozzáférést 20 koncertfelvétel megtekintéséhez.

4) 3 LP + fényképalbum díszdobozban.
A díszdoboz tartalma:
3 LP (180 grammos vinyl)
12’’ puhaborítójú fényképes könyv (16 oldal)
Online hozzáférés 20 koncertfelvétel megtekintéséhez

Az első két változat digitális formátumban is elérhető.


Részletek a hivatalos sajtóközleményből.

„Queen. Szobrot kéne emelni nekik. Gondolj bele: tovább uralták a pályát, mint sok kedvelt politikusunk, szövegeiket többen ismerik, mint ahányan ünnepelt íróinktól tudnának idézni, és annak ellenére, hogy három generáció nőtt fel azóta, hogy berobbantak a köztudatba, ma is éppúgy jelen vannak, ahogy mindig is voltak."

„Nincs olyan kontinens a világon, amelyet a Queen legendás turnéi ne érintettek volna, több esetben mindenki más előtt érkeztek: gondolj Dél-Afrikára, Mexikóra, a Keleti blokkra. És a legbölcsebbeket kivéve, ki gondolná, hogy még valahol odalent, az Antarktisz jégvilágában is van egy emléktábla a Queen nevével?"

„Mindig készek voltak az újdonságok kipróbálására, (…) létrehoztak egy színpadi musicalt, a We Will Rock You-t, amely nyolc év elteltével még mindig minden este teltházas Londonban, világszerte pedig épp mostanában érte el a 10 milliós nézőszámot."

„Készek fenntartás nélkül kölcsönözni sztár-mivoltukból adódó befolyásukat, ahányszor csak okot látnak rá. Például Nelson Mandela 46664 kampánya. Csendben összegyűjtöttek és szétosztottak több mint 15 millió dollárt saját jótékonysági alapítványuk, a Mercury Phoenix Trust-on keresztül. Így küzdöttek az AIDS ellen világszerte, és ami a legfontosabb, továbbra is a mai rockerek vezető képviselőinek legnagyobb megbecsülésének örvendenek, akik rendre elmesélik, hogyan hatott rájuk a banda kezdeti éveikben."

„Nézzünk szembe vele: kevés más banda lett annyira része az életünknek, hogy el sem tudjuk képzelni azt az időszakot, amikor a Queen még nem létezett, vagy azt, amikor már nem lesz."

„A legkorábbi dal, amely az Absolute Greatest válogatáson szerepel, a Seven seas of Rhye (1974) azokra a napokra emlékeztet, amikor azon tűnődtünk, miért a Queen nevet választották, hogy tényleg csak egy arrogáns banda, akik Zandra Rhodes-köpenyben és fekete körömlakkban kísértik a szerencséjüket, vagy tényleg ők a jövendő progresszív rock? Hogy tovább tűnődjünk, nem álltak meg ott – következő kislemezüket kihívóan Killer Queen-nek keresztelték el. Aztán sziporkázva megmosolyogtattak minket és egyúttal elérték, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben olyan könnyed dalocskákkal, mint a Crazy little thing called love, Radio Gaga és I want to break free. A pokolba is, ki gondolta volna, hogy Roger Taylor olyan elragadóan néz ki abban az iskoláslány egyenruhában..? Könnyedén tudtak romantikusak is lenni, amint Deacon bizonyította a You’re my best friend-del, vagy ahogy azt láttuk Mercury Somebody to love-jánál, vagy May Who wants to live forever-jénél
És ha tömeges ünneplést akarsz, ki tudná a Queennél jobban összekötni teljesen ismeretlen emberek tízezreit, és elérni, hogy együtt, egységesen énekeljenek, vagy csápoljanak May tömör We will rock you-jára, vagy Mercury több érzelemmel töltött We are the champions-ére.."

„A Queen hangulatot és hátteret biztosított minden időre és alkalomra, és gyakran akkor voltak a legjobbak, amikor a legdrámaiabbak is egyben: David Bowie segítségével adták nekünk az Under Pressure szívdobogtató ritmusát, az opera és balett keverékét, a Bohemian Rhapsodyt, és az alapvető, visszatapsoló rock-dalt, a The show must go ont."

Absolute Greatest