Eseménynaptár
»
«
2024 Március
VHKSzCsPSz
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Satriani áradozott Brian Mayről

2006-07-12

 

Mi történik, ha magyar "Queen-klub közeli körök" interjút készítenek a világ egyik legjobb gitárosával, Joe Satrianival? Természetesen Brian Mayről kérdezik!

Részlet a sopronirocks.hu cikkéből:

Hogyan választottátok Steve Vai-jal harmadik G3 résztvevõnek például Brian May-t a Queenbõl, aki egész más típusú gitáros, mint ti? Milyen együtt dolgozni vele?
"Az elsõ dolog vele kapcsolatosan, hogy Brian az egyik legkedvesebb emberi lény, akivel valaha találkoztam, bárhol feltûnik, ott abban a helyiségben eluralkodik a szeretet. Nagyon nagy zenész, Steve és jómagam is nagy rajongói vagyunk, hihetetlen dalszerzõ. A G3 londoni fellépésén vendégeskedett két-három alkalommal, és bármikor feljött a színpadra, az egy lenyûgözõ élmény volt. Emlékszem az elsõ este azt hittük, hogy a közönség már a csúcson tombol, amikor felhívtuk õt a színpadra különleges meglepetésként, mondván, hogy „Jöjjön be egy barátunk, akit lehet, hogy ismertek, lehet, hogy nem". Õ bejött, a közönség pedig megõrült. Úgy gondolom, bennünket még jobban sokkolt a közönség reakciója. Brian meg kiállt a színpadra, teljesen természetes viselkedésével, és akkora show-t nyomott, hogy az embertelen – mindezt egy szál pólóban, farmerben és klumpában persze. Bedugta a gitárt a Vox erõsítõjébe, és hajrá. Hatalmas élmény volt. A színpadon nagyon nagylelkû elõadó, nem törekszik az elõtérbe, hagyja kibontakozni a másikat, mégis hozza, amit kell. Jó a tempója, jó a hangzása, minden, ami kell egy jó szólógitároshoz, de zenekari tagként is kiváló, ezt tudjuk a lemezekrõl is. Szerettem volna, hogy turnén is részt vegyen velünk, mint állandó G3 tag, de az idõpont-egyeztetési nehézségek lehetetlenné tették, sok dolga akadt a Queen-nel kapcsolatban mostanság."

A teljes interjú itt olvasható.