Eseménynaptár
»
«
2024 Március
VHKSzCsPSz
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
BÚÉK!

2008-12-30

 


Az idei év az egyesület megalapításával telt. Reméljük, hogy ezáltal megalapoztuk a biztos jövőt a klub számára. 2009-ben az "építkezés" következik. A már eddig is meglévő jó kapcsolatokat a hazai és külföldi intézményekkel és szervezetekkel szeretnénk még szorosabbra fűzni. Ennek érdekében minden használható kommunikációs csatornán (e-mail, posta, telefon, személyes találkozás) keresztül tájékoztatni fogjuk meglévő és (remélhetőleg) leendő partnereinket az egyesület létéről és terveiről. Együttműködésükre számítva bizunk abban, hogy sikerül a HQFC tagjai részére is hasznos, tartalmas, és mindenki számára előnyös megállapodásokat kötnünk. Rengeteg tervünk van, amelyek megvalósításához főként arra van szükség, hogy minél népesebb tábort alkosson ez a közösség, és mindig legyenek aktív tagok, akik szakmai ismereteikkel és kreativitásukkal támogatják a mindenkori vezetőség munkáját.

Be kell látnunk, hogy a nyolcvanas években még rendkívül népszerű, és a kilencvenes években is életképes klub rendszer mára már elavulttá vált, sajnos. Amíg nem volt ilyen rohamos mértékű a technikai fejlődés (digitális hordozók, internet, stb.), addig az emberek még örömmel jöttek össze havonta egy közös klub estre, hogy ott értesüljenek a legfrissebb hírekről, megnézzék a ritka videó felvételeket és meghallgassanak érdekes hangfelvételeket. Ma már egy gombnyomással elérhető szinte minden. Otthonról, kényelmesen, ingyen. Ilyen értelemben tehát megszűnt a klub est különlegessége, érdekessége. A Queen sem fog már valószínűleg olyan nagy horderejű dolgokat alkotni, ahogyan azt sikerült 1991-ig Freddievel. Ez is jelentősen befolyásolja a rajongói klubok működését világszerte. Egyre kevesebb az újdonság, egyre apadnak a források. De azért mindig történik valami, ami megmozgatja az embereket. Egy musical, egy film, egy szólólemez... És ki tudja, hogy mi minden van még a Queen, Brian, Roger, John és a többiek tarsolyában?!
De bármit is fognak még alkotni a jövőben, már az eddigi munkásságuk (és annak hatása a különböző művészetekre és művészekre) is bőségesen elegendő ahhoz, hogy állandóan új rajongók kerüljenek a Queen bűvöletébe, és ahhoz is, hogy a régi rajongókat megtartsa egy életen át.
Mi azt szeretnénk, ha a HQFC is egy összetartó erő lenne. Mai világunkban, ahol a megrészegülten digitalizálódó és globalizálódó civilizációban egyre magányosabbá válik az egyén, nagy szükség van arra, hogy a közösségi élet ne sorvadjon el. Ne oszoljanak szét a baráti társaságok, és ne vesszenek el az általuk, közösen létrehozott értékek. A HQFC mögött 26 év áll, és nagyon sok munka, még több lelkesedés, és ami a legtöbb...a barátság. Ez tartja össze még mindig, ennyi idő után is. Hiszen Queen rajongók vagyunk mindannyian, és ez már egy jó ok arra, hogy barátok legyünk.:) E gondolatok voltak jellemzőek az elmúlt időkre is, és e gondolatok szellemében szeretnénk további értékekkel és élményekkel gyarapítani ezt a közösséget.

A HQFC új honlapját beüzemeltük. A régi oldalról folyamatosan mentjük át az anyagokat. A napokban végeztünk a hírekkel, amelyek már a kezdetekig visszamenőleg (2000. január) olvashatók.
Az egyik újítás az eseménynaptár, amelyben igyekszünk minden olyan Queennel kapcsolatos eseményt jelezni, amely (többé-kevésbé) elérhető számunkra. Az egyes eseményeknél jelezzük a HQFC tagjai részére biztosított kedvezményeket is! Ha tudtok Ti is olyan programról, amely a Queenhez kapcsolódik, akkor küldjétek el az infókat, és kitesszük! Meg egyébként is várjuk a kritikákat és ötleteket a honlappal kapcsolatban, amelyet folyamatosan szeretnénk bővíteni, fejleszteni. Az a cél, hogy az "otthonülő" vagy az aktív klub élet színterétől távol lakó Queenesek és klubtagok számára is legyen egy "hely", ahová mindig érdemes benézni.

Tavaszra szeretnénk elkészíteni egy HQFC magazint, amely a 2008-as év összefoglalása lenne. Ha van kedvetek, írjatok élménybeszámolót a tavalyi eseményekről, és küldjétek el nekünk. Továbbá várunk segítséget az újság szerkesztéséhez, kivitelezéséhez is.
Úgy tervezzük, hogy újságot időszakosan adunk ki, de évente legalább egyet mindenképpen szeretnénk.
Tervezünk HQFC dvd kiadást is. Csak az elmúlt két évben annyi "házi" felvétel készült, amelyekből több dvd-t is "ki lehet hozni". A régebbi felvételeket is elő szeretnénk keresni, és az összes saját anyagból amolyan HQFC archívum sorozatot csinálni, évente egy-két rész kiadásával. Akinek vannak video, audio vagy foto felvételei, kérjük jelentkezzen!

És egy tipp a végére. Bárhol is szilvesztereztek, érjétek el, hogy legalább egy Queen dal felcsendüljön az éjszaka során!
Mert tudjátok…
Keep Queening!

Boldog Új Évet Kívánunk!

Bandus & Tibi & Attila
(az elnökség)