Eseménynaptár
»
«
2024 Március
VHKSzCsPSz
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Magyar lett volna Freddie orvosa? Na ne!

2006-08-16

 

Fantasztikus időzítéssel, alig 2 héttel az új Freddie válogatásalbum megjelenése előtt, egyidőben került a Tv2 Aktív című műsorába és a Blikk címlapjára a korábban soha nem hallott hír: Freddie-t 1986-tól egy magyar doktornő kezelte.

De vajon valóban megszegte-e Dr. Pusztai Erzsébet, sebész az orvosi esküjét, és adott-e valóban információt egyik állítólagos betegéről a magyar bulvármédiának? Mit keresett egy sebész egy AIDS-beteg közelében egyáltalán? A doktornő Freddiere vonatkozó saját szavai a Tv2 műsorában összesen így hangzottak: "folyamatosan, amikor volt valami olyan problémája, amiben én segíteni tudtam, és éppen egy kontinensen, egy országban, vagy mondjuk egy városban tartózkodtunk, akkor én voltam az orvosa." Ennyit, és nem többet mondott ő maga a Tv2 felvételén.


Ehhez képest tessék megnézni a Blikk címlapján olvasható (ellenőrizhetetlen) állítást, vagy a Tv2 tartalmi tévedésektől hemzsegő riportját. Ezek szerint Ildikó még sokáig maradt Freddie, majd később Rudolf Nurejev balettáncos orvosa. Természetesen azt is olvashatjuk, hogy Ildikó vette rá Freddiet: "vállalja másságát és jelentse be, hogy AIDs-es".

Véleményünk szerint a doktornő valóban kezelhette 1986-ban egy párizsi klinikán Freddiet, és valószínű, hogy a kezelés előtt, mint titoktartási eskü alatt dolgozó orvosra, Freddie rábízta a titkot: HIV pozitív (mert ezt nem árt tudnia egy kezelőorvosnak ugyebár). Aztán 20 évvel később, jó szándékból (segít a lemeznek és az AIDSeseknek) valamint teljesen nyilvánvaló szereplési vágytól vezérelve a doktornő mondott két mondatot a bulvármédiának, amely mintegy másfél millió emberhez röpítette az alaposan felnagyított hírt, mely alapján azt hihetnénk, hogy Freddie halálos ágyánál egy magyar nő fogta a bálvány kezét - mert mi, magyarok, mindenhol ott vagyunk, ugyebár. Őrizzük meg a nyugalmunkat - Freddie orvosa az angol Gordon Atkinson volt, és kizárólag Londonban kezelték őt 1987 és 1991 között. Ha valaki járt a házánál a Logan Place-en, azt is tudja, hogy alig 200 méterre onnan van egy szuper magánklinika.

Zárójelben: emlékszik még valaki a megboldogult Kacsa-magazin cikkére, melyben a magyar riportalany azt állítja, hogy ő bizony AIDS-t kapott Freddie Mercurytól?



Magyar lett volna Freddie orvosa? Na ne!