Eseménynaptár
»
«
2021 November
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Brian üzenete

2001-06-05

 

Az alig egy hónappal ezelőtt Angliában tartott többnapos Queen Fan Club party-ra szokás szerint Brian és Roger is eljuttatta jókívánságait. Ezt a megszokott formában, azaz a bulit megelőző napokban a londoni klub irodájában kis videókamerával felvett filmmel tették. Mindketten vidámak voltak, és igen tehetséges színésznek bizonyultak! Roger a közeljövővel kapcsolatos kérdésekre válaszolt, Brian pedig áttekintette a múltat és beszámolt terveikről is. Ez utóbbi felvétel gépelt változatát olvashatod az alábbiakban.

Brian:
Hogy vagytok? Oké, oké hát persze hogy minden rendben.

A rengeteg önként jelentkező közül engem ért a megtiszteltetés, hogy köszönthetlek benneteket a Queen Fan Club 16. nagyszabású bulijának nyitónapján, és nagy örömmel teszek e felkérésnek eleget. Remélem, ezúttal is nagyszerűen érzitek majd magatokat! Ez most nagyobb és jobb mint a korábbiak - Jacky bólogass! - úgyhogy biztosan élvezni fogjátok.

Szeretnék mondani néhány dolgot...

Köszönöm a rengeteg gratulációt, amit a házasságom alkalmából kaptam. Még mindig boldog házas vagyok, és tényleg minden nagyon rendben megy. Úgyhogy nagyon köszönöm - nem válaszoltam mindenkinek, mert sosem tudok mindenkinek válaszolni de nagyra értékelem a kedves leveleket. Még egyszer nagyon köszönöm..

Köszönet a Rock and Roll Hall of Fame miatt érkezett üzenetekért, ahogy talán legtöbben tudjátok, jelöltek vagy beneveztek minket, nem is tudom pontosan, szóval a New York-i Waldorf Astoria Hotelben tartott buli nagyon izgalmas volt, meg kell mondjam. Klassz volt az Aerosmith és a Foo Fighters mellett játszani, akik ráadásul fantasztikus segítséget nyújtottak nekünk éneklés és hasonlók terén…

Szóval ezt eléggé bírtuk, pláne hogy kaptunk végre egy nagyon amerikai elismerést. Úgy néz ki, mintha az amerikaik találták volna fel a rock n rollt, mi meg a krikettet. Legalábbis szerintük ez a helyzet. Bocsánat a jelenlévő amerikaiaktól, de ez van. A buli mindenesetre jó volt.

Aztán arról, hogy mi folyik mostanában: már biztos hallottatok róla, hogy valami 'Robbie' nevű északi aranyifjúval dolgozgatunk egy ideje és - oké - kezeket fel aki szerint egy nyomurult nyálgép?

(Úgy tesz, mintha a közönséget vizsgálná) ..látom, látom.

És ki az, aki szerint az elmúlt időben Angliában felbukkant legnagyobb szórakoztatók egyike? Kezeket a magasba!

Ok, hát látom hogy mi a helyzet. Szerintünk ő nagyon különleges, ezt meg kell mondanom, és ha bármelyikőtök indoklást szeretne hogy miért készítettük vele ezt a számot, akkor mi sem egyszerűbb. Azt gondoljuk, a zenének élnie kell. Volt egy lehetőség, hogy a dal szerepeljen ebben az új filmben, aminek "A Knight's Tale" a címe, és megkérték hogy csinálja meg, és szerintem kedves tőle hogy velünk vette fel és nem valaki mással. És mivel igazán serkentőleg hat ránk a társasága - lépésről lépésre haladunk, szóval - nem arról van szó, hogy Rob hirtelen bent van a bandában vagy mittudomén; inkább kipróbáljuk és meglátjuk milyen lesz, és ha továbbra is serkentőnek találjuk akkor tovább dolgozunk vele, aztán megnézzük, hogy megy - úgyhogy - ennyi. Erről nem nyilatkozom többet. (nevet)

Talán hallottátok hogy egy musicalt készítünk, méghozzá régebben, mint bárki gondolná. Azt hiszem az alapjait úgy 4 éve fektettük le, csak azóta tehetetlenkedtünk egy sort, de a jelenlegi forgatókönyvvel nagyon elégedettek vagyunk. Talán tudtok róla, hogy Ben Elton is benne van a produkcióban, és egy csomó ragyogó ötlete van, ráadásul nagyszerű vele dolgozni - úgyhogy jelenleg ő a Queen negyedik tagja egy darabig, vagy az ötödik vagy a harmadik, nem tudom pontosan hogy ki van benne és ki nincs. Az biztos, hogy nem én írom a musicalt. Az újságok szerint Brian May éppen musicalt ír. Ez nem igaz. (köhög). Bizonyos fokig mindannyian benne vagyunk, de Ben csinálja a munka javát, és nagyon tehetséges. Majd meglátjátok ha elkészült, hogy vicces lesz és szórakoztató, a zene egy kicsit új életet él és talán, talán egy kis értelme is van. Van benne valami apróság, aminek jelentése van. Remélem, a tervek szerint láthatjátok - meg lesztek hívva természetesen. Oké.

(Mély levegőt vesz, köhög)

Nagy örömmel mondom, hogy hamarosan láthatjátok a Furiat - a filmet, amelyhez tavaly zenét írtam. Vigyázzatok! Ez egy nagyon komoly film - nagyon súlyos film, és nem való a gyenge idegzetűeknek. Ezt most komolyan mondom, ez nem egy ilyen vidám film, van benne néhány rész amit még mindig nehezen tudok végignézni. Úgyhogy gyerekeket, srácokat ne vigyetek és ti is csak akkor menjetek el rá ha (mély levegő) elég sok optimizmus van bennetek raktáron, mert arra nagy szükség lesz közben. A film a reményről, a szabadságról és néhány egyéb témáról szól, nem lehet elmesélni. Oké? És remélem, élvezitek majd a zenét. Én nagy örömmel készítettem. Átmeneti időszak volt az a számomra, nem igazán könnyű, és belevittem az érzéseimet. Büszke vagyok erre a soundtrackre.

És.. csinálgatok mostanában ezt-azt. Sok bluest játszom, ezek egy részét talán hallani is fogjátok, remélem, egy szám hamarosan kijön a Tribute to Sun Records lemezen. Csináltam egy számot Scotty Moore-ral, ő az egyik példaképem. Ez a figura gitározott Elvisnek és Ricky Nelsonnak - nagyon örülök ennek a dalnak. Énekeltem rajta és játszottam is, van benne néhány jellegzetes motívum.

Aztán.. mit is csinálunk még? Mit csinálunk még. Valamit ide firkáltam, azt mondja, "Stray tell ears". Hát, gőzöm sincs ez mi lehet (nevet). De dolgoztam, dolgozom mostanában egy rakás emberrel különböző dolgokon különböző időpontokban, de többet élek, mint régebben. Hát ennyi nagyjából elég is rólam.

Remélem, élvezitek a…

Jacky: Storytellers. (nevetve)

Brian: Storytellers - hát ez volt odaírva! Látjátok, Jacky itt van és kisegít engem. Ez igazából élőben megy. Értitek, ugye? Ebben a pillanatban a Fan Club irodájában ülök és hozzátok beszélek.

A Storytellers már téma egy ideje, a lényege, hogy fellépünk a TV-ben - a VH1-on lenne - és játszanánk néhány számot talán egy kicsit máshogy, néhány új emberrel és elmesélnénk hogyan íródtak, hogyan készültek, satöbbi. Tehát, elképzelhető hogy lesz belőle valami. Ez egy egyszeri alkalom lenne sok embernek, és a legtöbb ember akinek írtam, hogy jó lenne ha fellépne, nem is válaszolt, úgyhogy (nevet) meglátjuk mi lesz a vége. Köszi Whitney Houston (nevetve). Köszi Clint Eastwood.

Hát, látjátok, hozzátok hasonlóan én is nagy örömömet lelem abban, hogy olyan embereknek írogatok, akik sosem válaszolnak!

Hát, mostanra ennyit. Jól érzitek majd magatok a bulin. Tudom hogy holnap valami nagyon különlegesre számíthattok, Frank és Jen Tunney nagy energiát fektetett abba, hogy jól süljön el. Remélem tetszeni fog! Sok munka volt vele.

Köszönet Jackynek, aki fáradhatatlan és tökéletes, nem is tudom honnan van ennyi energiája. Ő és Val hozták ezt össze - nagyszerű ez a csapat, nagyra értékelem őket. Tudom, hogy ti is. Azzal szeretném befejezni, hogy mondunk három hurrát Jackynek és a srácoknak. OK.

Hip hip (közönség - hurrá)
Hip hip (hurrá)
Hip hip (hurrá)

Sziasztok - viszlát nemsokára. (tapsol és mosolyog)

Brian üzenete