Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Mi lesz a HQFC Fórumával? Nyílt levél.

2007-03-01

 

"Kedves Lányok és Fiúk, akiket személyesen ismerek és akikkel még nem találkoztam!

Kicsit kevés mostanában a frissítés az oldalon, és védtelen a fórumunk a gonosz reklámorobotok ellen. Hogyan tovább? Mindenképpen előre, de először röviden arról, hogy jutottunk idáig.

Nagyjából 10 évvel ezelőtt, a szép emlékezetű RÉM Kreatív Csoport nevű társaság, melynek tagjai a '80as évek óta Queen rajongók voltak, létrehozta ezt a weboldalt. Abban az időben elmaradoztak már a bulik a PeCsában, viszont feljövőben volt az internet, és mivel a lelkesedésünk és a szabadidőnk is megvolt, nem kevés munkaórában rávettük magunkat arra a feladatra, hogy csinálunk egy sokak számára létfontosságú, Queenes randihelyet a neten. Anno a www.rkcs.hu/hqfc címen működött az oldal, a céges weboldalunk mellett. 2001-ben aztán ugyanez a társaság, a RÉM megszervezte és finanszírozta a Queen Audiencia koncertet a Petőfi Csarnokban. Akik a táborban tavaly szerencsétlenségükre meghallgatták ezügyben a sztorimat, tudhatják, hogy az "önzetlenség" kifejezés elég jól leírja a Queenes dolgokkal kapcsolatos tevékenységünket. Azt hiszem, hogy méltóképpen folytattuk a számunkra a Vaszta Pali által megmutatott hagyományokat, és ki tudtuk egészíteni Töpi, a későbbiekben pedig Bandus "offline" szervezői munkáját. Azt gondoltuk, erre vagyunk teremtve.

2005-ben a RÉM Kreatív Csoport megszűnt, ezzel elveszett az a technikai és az a minimális pénzügyi háttér, amellyel anno az oldalt elkezdtük és ami az üzemeltetéshez kellett. Maradt az én személyes lelkesedésem, úgyhogy új cégem, a Reverb domainja alá költözött a Queen Klub oldala, ugyanolyan hallgatólagos megegyezéssel: senki semmit nem fizet nekem, senki semmit nem keres rajta, csináljuk amikor és ahogy tudjuk. Azóta van queen.reverb.hu Ebben a vállalkozásban kell megemlítenem kedves barátom, Hilt Kolos nevét, aki a Stocek-IT nevű cégének szerverén 2005 óta ingyen tárolja az oldalainkat és ellátja a webmasteri teendőket teljesen önzetlenül, ahogy elfoglaltsága engedi. A fórumunkat és a chatet még a RÉM programozói készítették, de eljárt felettük az idő és hozzánk hasonlóan lelkesedésből és önzetlenül jelentkezett annak újraírására ANON. Ezúton is köszönet érte.

A letölthető zenék és megnézhető videók levételének az az oka, hogy szerencsémre a zeneiparban dolgozom, és tisztában vagyok azokkal a jogokkal, melyeket a hang és videóanyagok közzétételével megsértenénk. Mindent lehet kapni, mindent le lehet tölteni és meg lehet nézni máshol, olyan helyeken, ahol vállalják ennek kínos jogi következményeit, csak keresni kell.

A hírfrissítés elmaradásának 2 oka van: egyrészt zseniális weboldalak vannak ahonnan fordítani szoktam ezeket most már bárki elolvashatja. Másrészt persze az időm is kevesebb, de reményeim szerint a QUP-os és Queen Emlékzenekaros srácok a megmondhatói, hogy az ő koncert reklámjaik mindig késlekedés nélkül felkerültek a hírek közé. Mert azt csak innen lehetett megtudni, és erre jött létre ez a lap.

Hogy robot ette be magát fórumba és gyilkolja a játékteret, azért van, mert az évekkel ezelőtt írott fórum programunk védtelen az ilyesmi ellen. Minthogy alkotója eltűnt (és ehhez joga van), jelenleg senki nincs aki hozzányúlna ehhez a kérdéshez.

A fórumban megjelent felvetésekkel egyenként nem szeretnék foglalkozni, összességében legyen elég annyi, hogy a közzétett email címre egyetlen olyan felajánlás sem érkezett soha, hogy bármelyik olvasónk írna cikket, küldene képet, átvenné a weblap üzemeltetését, pénzt és energiát fektetne bele. Ezt nem szemrehányásként, hanem tényként mondom, hozzátéve persze, hogy ezzel a ténnyel tudom magamnak és bárminek bármikor megindokolni, hogy miért ilyen a helyzet, amilyen.

Na de nézzük, hogy mi a megoldás. És természetesen csak arra szeretnék ötletet mondani, hogy a honlappal mi legyen, mert a klub egyéb kérdéseiben egyáltalán nem tartom magam illetékesnek.

Minthogy én főszerkesztem a www.sopronirocks.hu rockzenei portált, fel tudom ajánlani, hogy a HQFC összes eddigi hozzászólását exportáljuk abba a profi rendszerbe, tehát minden eddigi anyag ott lesz elérhető. Aki pedig szeretné a csevegést ott folytatni, remélem sokan, azok tudnak olyan felhasználói profilt ott létrehozni, amelyhez fotó és számos egyéb infó csatlakozik, magyarán sokkal közelebb kerül egymáshoz a most "csak" szövegben kommunikáló közösség. A HQFC oldalán tehát megszűnne a fórum, a jelenlegi oldal mint egy statikus Queen múzeum működne, a híreket, programokat a SoproniRocks.hu tartalmazza majd a fórummal egyetemben.

Miért jó ez a Soproninak és nekem?
- az oldalnak lesz egy csomó új felhasználója, akik életet visznek a magazinba
- egy értékes közösséggel emelkedik a minőség
- pénz van arra, hogy azt az oldalt kezeljük, ott tehát nem lesz gond mindenféle spam robotokkal

Miért jó ez a HQFC fórumozóinak?
- a SoproniRocks felhasználóiként gond nélkül ott folytathatják a társasági életet, ahol abbahagyták
- fényképes, szöveges, tök jó profil oldalt lehet létrehozni, a rendszeren belül privát üzenetet küldeni etc.
- ismerkedhetnek más rockerekkel ha akarnak
- a lap cikkei között nagyon sok Queeneset olvashatnak mert ott aztán van erre lehetőség
- jól tudják reprezentálni szavazásoknál, rádiós kéréseknél a Queenes érdekeket a rockerek között
- regisztrált tagként (ami ingyenes és semmi hátulütője nincs) sorsolásokon, játékokon vesznek részt (koncertjegyek, CDk, stb)
- kinevezhetnek maguk közül olyanokat, akik cikkírói és moderátori jogosítványt kapnak azért, hogy mindig legyen sok Queenes hír és jó mederben folyjon az online beszélgetés.

A "költözéshez" 2 dolog kell: egyrészt a HQFC felhasználók többségének jóváhagyása, másrészt a költözés technikai része. Ezen a szavazó felületen mondd el, te kihasználnád-e a SoproniRocks nyújtotta lehetőségeket?




Költözzön-e a SoproniRocksra a Fórum?
YES NO

Free Counters


Én ennyit tudok. Szavazzatok.

Üdv

Kovács Levente
alias Dr M(arharépa)"