Eseménynaptár
»
«
2024 Május
VHKSzCsPSz
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Helló Emberek!

2001-12-21

 

Itt Brian May.

El tudlak képzelni benneteket ott kint, ahogy vánszorogtok az internet ingoványában - csak én képzelem, hogy a technika fejlődésével csak egyre lassabbá válik minden? Az én időmből mindenesetre rengeteget elrabol, és ezennel megfogadom, hogy változtatni fogok az új évben, s egyre kevesebb időt töltve a számítógép előtt, sokkal többet foglalkozom majd az Élet Nagyszerű Dolgaival!!!

Ez egy karácsonyi üzenet - Remélem élvezitek; mármint a karácsonyt. Mostanság az a legfőbb célom, hogy a december legnagyobb részét karácsonyként fogjam fel, és élvezzem az ezzel együtt járó folyamatos nyüzsgést. Az egész igazán csak akkor válik stresszessé, ha beleesünk saját csapdánkba, és azt gondoljuk, hogy december 25. valamiért fontosabb, mint bármely másik nap az évben - DE EZ NINCS ÍGY!!!

Számomra most is ugyanolyan fontos, hogy jó dolgokat vigyek véghez, jó legyek az emberekhez, és mindezt örömmel tegyem, mint az év akármelyik más napján. Ha az ember éppen csak karácsonykor óhajtja a tökélyt, akkor az csak gyötrődéshez vezet.
Nos, íme a filozófiám, de erről ennyit!!

A Queen háza táján és a magam kis világában az elmúlt néhány hét során végbement történések jó érzésekkel töltöttek el.

A 'THE BEST AIR GUITAR ALBUM IN THE WORLD EVER' ("A Világ valaha kiadott legjobb léggitár albuma") fantasztikusan jól szerepel, amint azt valószínűleg ti is mind látjátok. A tv-reklám és a szájról-szájra járó hír érezhetően sikeresen terjesztette el, mennyire jók a lemezen szereplő dalok, s ez még magasabbra repítette az albumot. Az első hetekben négy-ötezret adtunk el, s már ezt is jónak ítéltük, de most már heti 35 ezernél tartunk, s a CD gyártói alig bírják tartani az iramot! Tényleg nagyon büszke vagyok, mert az egész csak egy poénnak indult, s tulajdonképpen csak egyfajta vágyálmunk volt Pete-tel és Justin-nal... Aztán sok munkával valóban kialakult az a megálmodott gitáralbum, amelyet mindig is össze akartam hozni. Azóta is a szívemet melengeti az autóban. Az pedig, hogy lehetőségem nyílt ezt a rengeteg nagyszerű és meghatározó gitárzenét azokhoz a fiatalokhoz eljuttatni, akik éppen most kezdenek gitározni, kifejezetten fantasztikus érzés.
Nagy Köszönet mindazoknak, akik segítettek ebben!!! - Különösen Steve Pritchardot illeti köszönet az angol Virgin Records-nál.

Az új BRIAN MAY GITÁR is nagyszerűen szerepel. Még ÉPPEN csak most került a piacra, de már az eddig legyártott összes hangszer elkelt. Ha valaki nem tudná miről beszélek, ez annak a saját készítésű gitáromnak a legújabb hasonmása, amelyet apámmal építettem immár 40 ÉVE! Az eredetit teljesen magunk terveztük, s célunk egy olyan hangszer volt, amely "énekel". Valahogyan sikerült a tervünk, és 99 százalékban a "Red Special"-t használtam a Queen-nel töltött években, valamint a "Back to the Light" és az "Another World" idején is.

A "Brian May Modell" két korábbi sorozatát a amerikai GUILD cég gyártotta, de ezek már nem kaphatók, s csak esetleg használtan, nevetségesen magas áron találkozhatunk velük. Az angol Burns cég most velem, technikusommal Pete Malandrone-nal, valamint Greg Fryer-rel (aki 5 éve három gyönyörű replikát készített nekem, melyeket Paul-nak, John-nak és Geroge-nak kereszteltünk) szoros együttműködésben egy új modellt készített, amely gyönyörű, és hangja szinte megkülönböztethetetlen az eredeti Red Special-től. Ára pedig sokkal megfizethetőbb, hiszen nagyjából 500 fontba kerül.

Néhány hónapja az angol GUITARIST magazin lelkesen tesztelte a Burns modellt és nemrég az év gitárjává választották! Köszi srácok!!! Tehát nagyon örülök ennek az új vállalkozásnak is - és remélem, hogy ez a gitár sok fiatal zenészt fog ráébreszteni a ROCK igazi ízére!!!

Sok a dolgom mostanában. Éppen most értem haza Los Angelesből, ahol segédkeztem 1975-ös lemezünk, az "A Night at the Opera" új, 5.1 sorround rendszerű változata utolsó simításainál. KOLOSSZÁLISAN szól!!! Meghallgatásához 5.1-es rendszerre van szükség, valamint olyan DVD lejátszóra, amely DVD hang formátumot is képes lejátszani. A sorround hang pontosan olyan, mint az új THX mozirendszernél, tehát két hangszóró szemben, egy-egy balra és jobbra, kettő hátul egy "kemény közép" szemben középen, valamint egy "mélynyomó", mondjuk a szék alatt! Az ANATO tökéletes a sorround szempontjából, hiszen annak idején az egyszerű sztereó felvétel kínálta lehetőségekhez képest túlságosan sok sávot vettünk fel a stúdióban! Most pedig lenyűgöző hallani a rengeteg vokált és a gitárkórusokat amint a fejünk körül kergetőznek. Az egész projektet Elliot Steiner, aki nagyon elismert producer és saját egykori társ-producerünk, Roy Thomas Baker vezette. Átrepültem Hollywoodba a Capitol Stúdiókba (ezek az alatt az épület alatt találhatók, amely úgy néz ki, mint 45 egymásra rakott lemez), hogy találkozzam velük, hiszen nagyjából én voltam az egyetlen, aki emlékezett arra, hogy azt a sok összehordott anyagot igazából miként is képzeltük el akkoriban! Mindez lehetőséget kínált arra, hogy egy teljesen új médiumban éljem ki kreativitásom, és mindent megpróbáltam megvalósítani, amit mi tettünk VOLNA, ha a technika rendelkezésünkre állt volna. Mondhatom NAGYON érdekes az egész!!!

A Bohemian Rhapsody végső sorround változatát, amely csak egy dal ebben a mérhetetlen munkában - és messze nem a legösszetettebb -, éppen Münchenbe repítik, hiszen része lesz a december 12-én elinduló planetáriumi show-nak.

A planetáriumi showba egyébként Justin és jómagam, közösen az előadás megteremtőivel, akiket Münchenben Markus Steibel vezet, sok energiát fektettünk. Valójában valamiféle időn és téren keresztül vezető utazás ez. Majd meglátjátok mire gondolok, ha valamikor a következő hónapokban sikerül eljutnotok oda. Felhasználtuk egyrészt a planetárium természetes égboltvetítéseit (itt található Európa, vagy talán a világ legjobb Zeiss projektora), valamint új lézer és grafikai megoldásokat is, hogy olyan programot nyújthassunk át, amely néha olyan látványt teremt, mint amilyen a Queen talán a 3. évezredben lehetett volna. Különösképpen tetszik a "Mother Love" felkavaróan gyönyörű, egyfajta kozmikus sírkertet idéző, képi megjelenítése. Szintén kedvelem a "13. Dal" új változatát is, hiszen ez már eredetileg is valamilyen utazás volt, amint azt ti is, akik felfedezték ennek titkát a Made in Heaven-en, jól tudjátok... Sok felújított régi figurával is találkozhattok, mint például az "It's a Kind of Magic" videó grafikái, és - oh igen, ott a Bohemian Rhapsody eddig soha nem tapasztalt formában...

Reméljük, hogy a planetáriumi show más helyszínekre is eljut, s először csak Németországban, majd talán más országok planetáriumaiban is látható lesz, ahol megfelelő a technikai háttér.

Végezetül - WE WILL ROCK YOU - A MUSICAL -! Hihetetlenül időigényes dolog, de a szó legjobb értelmében, hiszen az ötletek fejlesztése folyamatos kihívásokkal és izgalmakkal szembesít bennünket. Nap mint nap nagyszerű, tehetséges emberekkel kerülünk kapcsolatba. Éppen ma, amely talán már az 50. olyan nap volt, amikor csak énekeseket válogattunk, találtunk egy ifjú hölgyet, akinek GYÖNYÖRŰ hangja van, és reméljük, hogy ő is bekerül a szereplők közé. Az igazi próbákat január közepén kezdjük. Jelenleg éppen készülnek a színpadképek, és a dalok hangszerelése Roger és a jómagam, valamint egy igazi profikból álló fantasztikus csapat vállán nyugszik. Így Mike Dixonnal együtt mi vagyunk a produkció zenei igazgatói. A mozgások, irányok és a forgatókönyv értelmezése is közös témánk, de mindezt a rendezői székből a nagyszerű Chris Renshaw, valamint vezető koreográfusként a legendás Arlene Philips tarja kézben. Megbízható menedzserünk Jim Beach, együtt velünk és Ben menedzsment csapatával, valamint Robert DeNiro cégével, a Tribecca-val az előadás producere.

A forgatókönyv írója természetesen a fenomenális Ben Elton, aki egyébként őrülten híres is, hiszen - lebilincselő kötetével, melynek címe "Dead Famous", ő a karácsonyi időszak első helyezett regényírója. Gratulálunk Ben! Már behabzsoltam, és nagyszerű olvasmány. Emlékszik még valaki Agatha Christie-re? Nos, egy kicsit olyasmi a könyv, de megfűszerezve Ben pusztítóan kaján sziporkáival - szóval kötelező anyag!

Ok, elég a reklámból! Legyen CSODÁLATOS a karácsonyotok - És kezdjetek bele az új év TEENDŐIBE... Találkozunk jövőre!

Minden Jót és Viszlát!

Legyetek Boldogok!

Legyetek Békések! (Különösen Békések!)

Sok Szeretettel

Brian