Eseménynaptár
»
«
2024 Május
VHKSzCsPSz
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Queen koncert június 3-án Londonban

2002-02-28

 

A Queen (Roger és Brian) nyitja a II. Erzsébet uralkodásának 50. évfordulója alkalmából rendezendő londoni megakoncertet! A bulira, melyen többek között Phil Collins, Mick Jagger, Sir Elton John valamint Sir Paul McCartney is fellép, a Buckingham Palota kertjében felállított színpadon kerül sor 2002. június 3-án, hétfőn este 8 órai kezdettel.


A Palota kertjébe 12.000 zenerajongót vár a királyi család. Nézőnek brit állampolgárok jelentkezhetnek telefonon és az interneten, közülük sorsolják ki a szerencséseket, akik ingyen vehetik át jegyüket. A palotakerten kívül rekedteket a BBC élő adása kárpótolja majd, melyet egyébként a tervek szerint a világ számos országában átvesznek a különböző tv csatornák. London lakói és látogatói a városszerte felállított hatalmas kivetítő vásznakon kísérhetik figyelemmel a színpadon zajló eseményeket.


Ez a koncert, mely a "Party in the Palace" nevet kapta, része a II. Erzsébetet ünneplő számos brit rendezvénynek. Két nappal korábban ugyanott komolyzenei koncertet adnak hasonló jelleggel, s általában egész Nagy Britannia az ünnepléstől lesz hangos az év hátralevő részében. Egészen pontos programot és információt a http://www.goldenjubilee.gov.uk/ címen találtok.

Néhány érdekesség: John véleménye az ügyről csak annyiban ismert egyelőre, hogy a neve nem szerepel a fellépők között; Brian, Roger és a menedzsment jelenleg énekes után kutatnak; Robbie Williams korábban köszönettel nem vállalta el a Királynő meghívását, mondván, hogy nem kívánja egy fellépés miatt megszakítani 6 hónapos los angelesi nyaralását; a Palota-beli koncerttel egyidőben David Bowie ellen-koncertet szervez a Csatorna egyik szigetén; a koncertet a BBC adásában hirdető reklámfilmet Ben Elton, a musical szerzője írta (megnézhető a neten); Roger és Rory Bremner komikus alig pár nappal ezelőtt dolgozták fel az I Want To Break Free klipjét, melynek érdekessége, hogy Roger is szerepel benne, de leginkább, hogy Freddie szerepét az angol Királynő hasonmása játssza.

Amint tudunk, még bővebben beszámolunk a fejleményekről!

Queen koncert június 3-án Londonban