Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Fellépés, MA, Amszerdamban!!!!!

2002-04-30

Nagyjából az a helyzet, mint amikor az embernek úgy van ötöse a lottón, hogy nem is töltött ki szelvényt. Minden előzmény nélkül az alábbi sajtóközlemény látott napvilágot, tessenek kapaszkodni:

"Páratlan show Hollandia Nemzeti Ünnepén
A Queen rock zenekar fellép
a különleges Queensday Koncerten
2002. április 30, kedd, Amszterdam.

A legendás Queen rock együttes újra-alakul egy fellépés erejéig, hogy megünnepeljék Hollandia nemzeti Királynőnapját április 30-án, kedden.

A történelmi eseményen a Queen másodízben játszik majd teljes koncertet Freddie Mercury 1991-ben bekövetkezett halála óta. Az ezt megelőző alkalom 1992 áprilisában volt, mikor a zenekar emlékkoncerten tisztelgett Freddie Mercury előtt. A zenekar 1986 júniusa óta, az utolsó turnéja során a Leiden Groenoordahal-ben megtartott koncertje óta nem lépett fel Hollandiában.

A Queen fellépése, mellyel a Királynőnapot ünneplik, kedden 15.00 órakor kezdődik az amszterdami Museumplein-en. Több tízezer rajongót várnak az ingyenes szabadtéri koncertre, amelyen a Queen egy 45 perces fellépés keretében mutatja be azon dalait, melyek a jelenleg már bemutató előtt látható, hivatalosan pedig május 14-én induló We Will Rock You című musicalben is hallhatók a londoni Dominion Theatre színpadán.

A fellépést élőben közvetíti az SBS6 csatorna, továbbá exkluzív beszámolót készít róla a Radio 538 és az MTV, melynek - a Heineken mellett - a Queen hollandiai fellépése köszönhető.

A We Will Rock You musical a Queen 31 legnagyobb slágerét tartalmazza, történetét Ben Elton, Anglia vezető komédiaírója és -előadója írta. A 300 év múlva játszódó musical egy olyan világot mutat be, amikor az élőzene már nem létezik a földön. Zenét kizárólag a vezető internet cég, a Globalsoft szolgáltat. De a srácok, megunva az egykaptafára készült fiú- és lánybandákat, fellázadnak. A főhős, Galileo Figaro vezetésével szabadságra törnek...

Először április 26-án, péntek este volt látható a darab bemutató előtt, és azóta is minden este állva tapsol a végén a közönség - a musical minden idők egyik legnagyobb londoni musical sikerének ígérkezik"

Jó, mi???!!! Az alábbiakban pedig Brian levelét olvashatod, aki tegnap éjjel az alábbiakkal toldotta meg a sajtóanyag tartalmát:

"Valóban, holnap reggel elröppenek Amszterdamba, ahol a "Queen's Day"-en játszunk, ami a holland Juliana Királynő születésnapja.
Ez nagyon is egy páratlan különlegesség - nagyjából semmit sem alszunk, annyi a teendő a We Will Rock You musical körül, dehát megígértük, és kész!

A WWRY Show gyorsan fejlődik - minden este állva tapsol a közönség, de úgy érezzük még ennél is jobb lehet, úgyhogy sokat változatunk rajta. Eddig minden előadás telt ház előtt ment, úgy néz ki, gyorsan terjed a híre. Nagyon izgulunk, hogy megy majd a 14-i Valódi Premier.

Amszterdamban egy erre az alkalomra összeállított csapat lép fel, melynek tagjai: Roger és jómagam, Spike Edney a billentyűkön, Steve Barnacle basszgitáron, Eric Singer a doboknál, Susie és Zoe (a Fabba Girls!) háttérvokál, és Patti Russo mint vendég énekes. Plusz jön még egy különleges vendég is, aki a záró dalokban szerepel velünk. A hölgy nagyon ismerős lesz majd a hollandoknak és egy nagyszerű előadóművész.

A koncert után hazarepülök hogy megnézzem Anita bemutatóját a Lyric-ben, Hammersmith-ben. A darab címe: "Island of Slaves", és a híres Neil Bartlett rendezi.

A holnapi tehát az egyetlen We Will Rock You előzetes, melyet kihagyok. Aztán teljes gőzzel megy a hajtás 14-ig. Meg kell mondjam, a gárda fantasztikus, egyre jobbak, miközben egy csomó változás zajlik körülöttük. Ben visszatért ausztrál menedékéből és egy csomó friss ötletet hozott, jó a hangulat.

Kívül - belül
Brian

Ui.: Tony Vincent nem csatlakozik a kitérőnkhöz. Jobbnak érezzük, ha a sajtóbemutatóig vigyáz a hangjára. Nagyszerűt alakít a színházban Galileoként, és jópár kemény fellépés vár még rá."

Képek, info, szövegek, remélhetőleg valamilyen felvétel: amint lehet, ugyanitt. Addig is: HŰHA!!!!!!!!!!!