Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Brian Amszterdamról

2002-05-07

 

"Nagyon élveztem a beszámolókat és különösen a fotókat Amszterdamról - köszönet!!!! Máskülönben elnyomta volna az élményt a WWRY intenzív hajszája.

Nagyon élvezetes nap volt. Nem volt időm visszanézni a felvételt egy darabját sem, de gondolom, vétettem néhány nyilvánvaló "hibát". Ugyanakkor úgy érzem, hogy ezen a bulin ha lehet, jobban magamat adtam, mint régen. Aggódni szoktam, hogy minden tökéletes legyen és a Queen rajongók pontosan azt kapják, amit elvárnak tőlünk. Most, a meghallgatások után, és a folyamat végén, amely során "hagyatékunkat" átadtuk a musical csodálatos szereplőinek és zenekarának, úgy érzem, jobban értem, hogy mi a játékomban rejlő valódi érték. Azt hiszem megvan a képességem, hogy ha megfelelő a széljárás, s hogyha nem vonja el a figyelmemet váratlan esemény a színpadon vagy azon kívül, és sem a fáradtságnak, sem a feledékenységnek nem esem áldozatul, hogy a szívemből játsszak. Ennek persze van egy buktatója. Ha ezt csinálom, azaz egyedül próbálok helytállni, szokatlan bundokon (!) ott az esélye annak, hogy nem megy minden simán. Előfordulhat, hogy elakadok egy szóló közepén (főleg, ha mindössze 3 bulit csinálok évente!!!!). De most hogy kívülről néztem magam, inkább ezt csinálom minthogy a biztos utat válasszam. Minden élő előadás, ha valóban élő, tökéletlen lesz, és én is, mint mindenki más, rosszul vagyok a hamis hangoktól. De akkor is inkább ezt próbálom elviselni, ha sikerül akárcsak egyetlen olyan futamot lejátszanom, amit senki sem hallott azelőtt. Ezt érzem, amikor a példaképeket (Jimi, Jeff Beck, Eric Clapton, Ed Van Halen, Pete Townshend) nézem. A Rock Gitár lelke az a képesség, hogy az adott pillanatban képes egyedi lenni, improvizálni, az adott helyről és időről beszélni, a jövőtől és a múlttól átmenetileg függetlenedve. Erről eddig csak beszéltem - a jövőbe határozottan csinálni is akarom ezt.

Amszterdam óriási volt számomra - adrenalin és boldogság túladagolás. Nekem, és Rogernek aki hasonlóan érez - nem tesztnek gondoltuk a fellépést - egy teljesen új lehetőség volt. Egyébként a zenekar neve igazából NEM Queen volt - hivatalosan a "We Will Rock You - on Queen's Day" volt az elnevezés. Csak az internetesek gondolták, hogy használhatják a Queen nevet címként. Keressük az utat - megőrizzük a múltat de nem akarunk benne élni - a legjobbat akarjuk magunknak és a közönségünknek. Köszönök minden elismerő üzenetet srácok!

Az új álmunk a WWRY musical, melyet mi éltetünk, de egy fantasztikus fiatal férfiakból és nőkből álló csapat adja elő, színészek és zenészek, akik új kiválósági mércét állítanak fel a londoni West End számára.
Szeretettel, Brian"