Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Brian vs. Sunday Times

2002-05-07

 

A vasárnapi Sunday Times-ban egy hosszú interjú jelent meg Briannel a musical kapcsán. A felvezetésben Brian és Anita hajáról mereng a szerző, az írás végén pedig megállapítja, hogy a rockzenészek sajnos nem mind értelmes lények. Íme, mit gondol a cikkről az érintett, avagy: a gitáros tollat ragad.

"Köszönöm, hogy szóltatok. Nem is láttam korábban ezt a Jasper akárki interjút. Istenem, hatalmába kerített a jó öreg hányinger, ahogy elolvastam. Vissza kéne térnem a régi szép időkhöz, mikor nem adtam interjút újságoknak. Mert minden marhaságot hozzáfűznek, és ellenállhatatlan vágyat éreznek, hogy intelligensebbnek, naprakészebbnek és viccesebbnek tűnjenek, mint az éppen meginterjúvolt halandó. Ha hallanátok az interjúkazettát, egészen mást gondolnátok arról, mi is történt valójában.

Biztosan nem ez a fickó a világ legrosszabb újságírója, de undorítónak tartom, mennyire egyoldalúan válogatta, szerkesztette és "utó-kommentálta" szavaimat. Hihetetlenül ostobának és triviálisnak tűnik így az egész. Egy alacsony színvonalú bulvárlaptól ezt várnám, de nem a (feltételezések szerint) meglehetősen intellektuális Sunday Times-tól.

Az a furcsa, hogy ez a Jasper nevezetű figura meglehetősen őszintének és jófejnek látszott. Azzal az izgalommal közelített hozzám, amit az érez, akinek megengedték hogy miközben rám vár, megnézze a musical próbáját és elájult a látottaktól. Ha valóban kimondott volna bármit a hajammal kapcsolatos fantáziátlan és kicsinyes szövegéből, amely cikkének teljes bevezető részét képezi, gagyizó seggfejnek gondoltam volna és azonnal kidobom. Óriási, hogy a tudatlan újságírók

A; nem veszik észre, hogy milyen frizurát visel Anita már mintegy 15 éve (akkor volt utoljára nagy haja, mikor Angie szerepét játszotta az EastEndersben), és hogy

B., azt hiszik, a régi szar duma a hajamról bárkit is érdekel még. Nem lenne jobb a zenénkről beszélgetni, vagy esetleg a darabunkról?

Nyilvánvaló, hogy nem. Ha megnézzük ezt a cikket például, az angol sajtó meggyőződése, hogy olvasóik kizárólag frizuráról, szexről, pénzről és magánéletről szóló gyerekes megjegyzésekre kíváncsiak.

A kis gyöngyszem: "Néhányan pedig zenei kiválóságukról híresek (hm...). És aztán ott van Brian May a Queen-ből."

Namármost, ha nem gondolnánk az ellenkezőjét, ettől a sugallattól azt hihetnénk, hogy Brian May legkevésbé arról ismert, hogy jól végzi választott tevékenységét. Vicces, hogy a fickónak nem volt mersze ilyesmit a képembe mondani. Miért is tette volna? Kevesebb bátorság kell ahhoz, hogy hazamenjen és jó távol lekörmölje véleményét arról az embertől, akit a pokolba kíván...

Hát, legközelebb figyelek. Persze, ennek a fickónak nem lesz legközelebb...

De talál majd elég művészt, akit besározhat - könnyű dolga lesz, mert ahogy ő mondja, "az ITV digitális majma nagyobb intellektussal bír, mint a legtöbb rocksztár." Szép, pláne a Sunday Times-tól.

Ui.: Érdeklődve olvastam, hogy új musicalünk, melynek készítésére életem elmúlt hónapjainak valamennyi napját rááldoztam, a "Queen dallamocskái"-ra épül. Mekkora ötlet!!!!

És végül, találni a cikkben olyan kérdést is, melyet nem is tett fel, mert akkor orrbavágtam volna: "Nem kell már Brian-nek hánynia a Queen himnuszoktól?". Nem fiatalember, azoktól kell hánynom, akik az időmet vesztegetik!

B.

Ui. 2: a Sunday Times cikkből úgy tűnhetett, mintha egyetlen mai zenekart sem szeretnék - persze hogy nem ez a helyzet. Elnézést kérek azoktól a nagyszerű előadóktól, akik pont attól szenvednek, mint én: Travis, Muse, Wheatus... meg egy csomó más.... későre jár...!
Szeretettel
Brian."