Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Musical vélemény: sajtó vs. Brian

2002-05-27

 

Tény: a brit sajtó képviselői szinte kivétel nélkül pocséknak minősítették a We Will Rock Yout. A józanabbak nem személyeskedő hangot ütöttek meg, egyszerűen csak arra az ellentétre világítottak rá, hogy a globalizáció- és kapitalizmus-ellenes darab megtekintése után számtalan WWRY termék vásárolható a kijáratnál borsos áron; mások azt sérelmezték, hogy a Queen a boybandek és girlbandek ellen emeli fel szavát, pedig nemrég dolgoztak 5ive-al; megint mások nem akartak hinni a szemüknek, hogy a Queen az uniformizált világban senyvedők egyetlen megmentőjének tünteti fel magát.



Mindezen írások összességében komoly, fekete felleget vontak a darab köré. Egyesek azonnal a jegyeladások drasztikus csökkenését, illetve az amerikai tőke rosszallását, kivonulását prognosztizálták. Lássuk, mit szólt Brian a véleményekhez 2 nappal a május 14-i bemutató után:

"Meg kell mondanom, kellemesen maga alá temetett a sokszáz rajongói üzenet, mely arról szólt, mennyire tetszett az embereknek a We Will Rock You, s hogy mennyire megvetik a kritikusokat!!!! Ezer köszönet mindenkinek. Őszintén szólva számítottam rá, hogy a lapok gyűlölni fogják, hiszen

a) legtöbbjük alapban utál minket (ettől aztán teljesen feleslegesen "véleményezik" a darabunkat, ahogy sok barátunk rámutatott)

b) nem jöhettek be a partyra (mint általában - miért akarnánk megosztani velük alapvetően magánjellegű pillanatainkat, amiket a nagyszerű szereplők között töltünk?)

c) a show szándékosan a megfelelő módon, tehát a középszerűség szállítóiként ábrázolja őket.

Végülis a média ezen képviselői teszik borzasztó nehézzé, hogy manapság bárki sikert érjen el zenéjével Angliában, úgyhogy nyilván a darabunk sikerét valami félelmetes jelenségként élik meg - fenyegetve érzik magukat hatalmukban. Egy borzasztó nagy sikernek lehetnek szemtanúi, amely minden este telt házat vonz, s melynek végén kivétel nélkül minden alkalommal tombol a közönség, és ez NEM NEKIK KÖSZÖNHETŐ!!!

Örömmel mondhatom, hogy a show NAGYSZERŰ formát öltött, a jegyelővétel szárnyal, így a következő hetekben hétköznapra vannak már csak helyek (tipp - gyertek hamar, munka után hétköznap - a show most éri el a kreatív csúcspontját, mert még mindig finomítjuk és az előadások egyre látványosabbak).

A legnagyobb hír pedig az, hogy az amerikaiak odavannak érte; a nagyfiúk mind eljöttek a bemutatóra és IMÁDTÁK. A Broadway legjobb színházát ajánlják nekünk 2003-ra, plusz egy komoly turnét az államok nagyobb városaiban. Boldogok vagyunk, a szereplők úgy érzik, hogy csatát nyertek a világ ellen!!!

A Parkinson show szombaton (18-án) igazi bemutató lesz, azt hiszem - a TV széles közönsége most először láthatja majd fiatal sztárjainkat teljes valójukban (mi kísérjük őket nem meglepő módon). Az egész dolog elképesztő. Talán említettem, hogy Mr. P. elárulta, hogy a 70 Parkinson show története során SOHA sem látott még olyan spontán tombolást a stúdióban, mint a mi felvételünk estéjén. Hamarosan meglátjátok....!!!

Most pedig jöjjön a Jubilee - az új kihívások.

Lotsa Love

Brian



Csak egy apró kiegészítés

- a stábnak tegnap azt mondtam, hogy megijedtem volna ha a sajtó hirtelen jókat ír - azt jelentette volna, hogy megpuhultunk! Így most BIZTOS vagyok benne, hogy egy SZÖRNYŰ NAGY SIKERT könyvelhetünk el!!!!!!

LOVe B

Musical vélemény: sajtó vs. Brian