Eseménynaptár
»
«
2024 Március
VHKSzCsPSz
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Action This Day

2002-08-16

 

Csütörtökön este Eddie Jordan V10 nevű zenekara a Petőfi Csarnok nagytermében próbált, melyet Frenreisz Károly biztosított a számukra. A délután folyamán folyamatosan zajlottak a háttérzenekar előkészületei, alacsony hőfokon próbálgatták a technikát, és rengeteg dalt játszottak egy bizonyos Miss World nevű előadótól. Jonathan Perkins és Peter Noone voltak ismerősök, Chris Thompson nem bukkant fel.



Ott volt viszont kb. 20 magyar klubtag, akik a büfében várták az elképzelhetetlent: Roger Taylor érkezését a másnapi koncert próbájára. Este hétkor, Frenreisz terepjárójával landolt Őfelsége (fehér ing, fehér zakó, kopott farmer, fehér tornacipő, sárga napszemüveg, szőke barátnő, széles mosoly), és teketória nélkül a büfé felé vette az irányt. A klubtagok döbbent csendben szemlélték, ahogy Roger Taylor egy Arany Ászokot rendelt, majd rövid eszmecsere után a próbaterem felé vette az irányt. Töpi gyorsan meggyőzte, hogy a munka végeztével ismerkedjen meg a Hungarian Queen Fan Club tagjaival, amit Roger azonnal meg is ígért. Eddie Jordan, a Jordan F1 Team főnöke eközben magányosan telefonált az előcsarnokban, rá senki nem volt kíváncsi :-)



És belecsaptak. Roger egy fekete Yamaha készleten perkázott bemelegítésnek, aztán hagyta a többieket játszani. A Rock N Roll című Zeppelin dalnál a magyar szervezők a nagyterembe invitálták a klubtagokat, így kezdetét vette az, amiről senki sem álmodott: egy profi brit rockzenekar, Roger Taylor részvételével 70 perces koncertet adott 20 magyar rajongónak, ingyen, barátilag, lazán, lendületesen. Sex Pistols és Bowie dalok is elhangzottak, Roger dobolt Eddie sárga cuccán is, énekelni tanította a srácokat, mosolygott, csajozott, integetett, a csörgőjét dobálta... leírthatatlan élmény volt.

A próba végeztével majdnem 30 percen keresztül állta a sarat, és dedikált, kezet fogott, érdeklődött. Videóüzenetet is küldött az összes magyar rajongónak, melyet szeptember 26-án mutatunk be. Is this the real life, or is this just fantasy....



Hangpróba ma délután kettőtől a Felvonulási téren. Koncert kb. nyolctól. Több kép hamarosan.

Action This Day