Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Karácsonyi és szülinapi Queen klub koncert

2002-12-02

 

2002. december 22-én ünnepélyes keretek között óriási koncertet tartunk a PeCsa nagytermében: ekkor emlékezünk meg magunkról, azaz a Hungarian Queen Fan Club fennállásának 20. évfordulójáról.

1982-ben világszerte dörgött a Staying Power és a Hot Space turné, tarolt a Greatest Hits (akkor még nem volt száma), a Guinness Rekordok Könyvében a Queen tagjai lettek Anglia legjobban kereső cégvezetői közben pedig Fehér Berci a vérzivataros Budapesten megalakította a Hungarian Queen Fan Club nevezetű baráti társaságot. A klub tagjai a gyülekezést tiltó törvénnyel mit sem törődve rendszeresen találkoztak, és Nyugatról becsempészett Queen bakeliteket pörgettek az ősök lemezjátszóin. Egyetlen céljuk volt: jól érezni magukat abban a különleges aurában, amit négy angol zenész muzsikája teremtett köréjük. Csereberéltek, fordítottak, diskuráltak, és örültek, hogy egyre többen csatlakoznak hozzájuk a zenéért, a barátságért, a buliért és a szerelemért.

1986, 1992, 1993, 1998, 2001 voltak a kiemelkedő évek: a Népstadiontól Brian szólóbulijain és a pesti Emlékkoncerteken át Roger Taylor hangpróbájáig vezetett a rajongók és a klub útja. Miközben klubvezetők jöttek és mentek, sztárok és amatőrök játszottak a PeCsa kisteremben, újságok jelentek meg, generációk nőttek fel, plakátok sárgultak el vagy hullottak le a falról örökre, énekesek váltak halhatatlanná, egyvalami nem változott: a Queen klub létezik, mert páratlan hangulatát nem pótolhatja semmi. The Show Must Go On.

A Queen legszebb, legénekelhetőbb és máig izgalmas dalait élőben megszólaltatni mindig öröm és felelősség egyszerre. December 22-én Madai Zsolt (After Crying) dobol, Kálmán Laci zongorázik, Hárs Viktor (Hobo Blues Band) bőgőzik, Töpi pedig penget, méghozzá azt a Red Special replikát, melyet Brian neki dedikált! Ez a felállás részben kisebb koncerteken, részben a tavaly novemberi Audiencián már bebizonyította, hogy élvezetesen, élethűen és szórakoztatóan képes felidézni a legendát. A mikrofonhoz a budapesti klubélet sztárjaivá vált Avocaldo hölgytriója, ill. Bátky Zoli, a Stonehenge és After Crying zenekarokból megismert rockénekes lép majd, és itt lesz az Audiencián zseniálisat éneklő United-énekes, Pély Barna is, mint sztárvendég. Több, mint 20 dallal, és legalább két félidőnyi élő koncerttel várunk mindenkit!


Barna és Töpi

Karácsonyi-szülinapi ajándékot az EMI is hoz: képviselőjük csak aznap, csak nekünk a bolti árhoz képest akár 30-50% engedménnyel árusítja majd a Queen CD-ket és DVD-ket! Hogy legyen elegendő vásárolni való, jelezd most a Fórumban, hogy melyik albumot/ DVD-t vásárolnád meg ezen a rendkívül kedvező áron!

Az ünnepi klubestre tehát 2002. december 22-én, este 8-tól kerül sor a Petőfi Csarnok nagytermében. Jegyek a helyszínen válthatók 500 Ft-ért, klubtagságival 450 Ft-ért. A klub után közvetlenül egyébként évzáró buli lesz a helyszínen, tehát mindenki maradhat reggelig, ehet, ihat, táncolhat és ami belefér!!!

Karácsonyi és szülinapi Queen klub koncert