Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Roger és Brian együtt léptek fel

2003-05-19

 

Írtunk róla nemrég, hogy Rog szervezte az ARK alapítvány szerdai jótékonysági koncertjét. Brian aznap reggel felénekelte az Eath és Doin' Alright c. dalokat Tim Staffel készülő lemezére, aztán elment a Sohoba, hogy a készülő We Will Rock You musical tv-reklám általa írt szövegét felvegye egy színésszel. Utána hazament zuhanyozni és elfogyasztott egy saját készítésű rántottát, majd a Sphere Studiosba vezetett az útja, ahol két hangmérnökével a készülő Nelson Mandela anyagra gitározott fel kemény témákat. És aztán jött a jótékonysági buli! Legjobb, ha szó szerint idézzük Brian naplóját:

"Őszintén szólva bizarr volt - talán egyenesen a legbizarrabb show amin az elmúlt 20 évben játszottam. Első ránézésre olyan volt, mint a legrosszabb rémálmaim, melyekben felmegyünk a színpadra és mindenki elmenekül a nézőtérről!!! Jótékonysági vacsora volt az Egyesült Királyság néhány leggazdagabb emberének, és el kell mondanom:

A, a hölgyek ruhái önmagukban is látványosságszámba mentek (és persze maguk a hölgyek is, köztük Elle, Roger Debbie-je és Ms. von Bismarck), és

B., gyerekek javára gyűjtöttek - több mint négymillió fontot! Nem óriási? Szóval Roger unszolására bevállaltam hogy elmegyek és besegítek neki (sokan a jelenlévők közül Roger barátai), legalább úgy éreztem, jó ügyet szolgálok. De NAGYON fura volt.

Mire a színpadra kerültünk (Roy Wood, Chris Thompson, Spike...) majdnem hajnali kettő volt, ezért a közönség addigra már befáradt, berúgott vagy egyszerűen hazament. Nem hiszem hogy sokukat érdekelte, ki a halál van a színpadon! Nekünk mindenesetre jó főpróba volt a közelgő Pavarotti show-ra, meg egy kis móka. Próbálok szemet húnyni a később tudomásomra hozott tény felett, miszerint a pénz egy részét állatgyilkos vadász-hétvégék árverezéséből szedték össze - Istenem - ez aztán a morális dilemma!!! Fel nem foghatom - sose okozna örömet emlőstársaimra lövöldözni...

Javában folynak az előkészületek a közös zenélésre és éneklésre Mr. P-vel. Nem árulhatok el túl sokat - csak annyit mondhatok, a Palota teteje után kevés ijesztő dolog maradt - hát ami most jön, az az egyik! Jóbarátom, Zucchero segített egyik régi dalomat lefordítani - oh - erről egyelőre ennyit!"

A banda az alábbi dalokat nyomta le az ARK bulin:

Band Intro - Spike
Davey's On The Road Again - Chris Thompson
Blinded By The Light - Chris Thompson

California Man - Roy Wood/Horns
Fire Brigade - Roy Wood/Horns
Boadicea - Roy Wood/Horns
Blackberry Way - Roy Wood/Horns

I Want To Break Free - Roger Talyor
A Kind Of Magic - Roger Talyor
Radio Ga Ga - Roger Taylor

Great Song Of Indifference - Bob Geldof
Mary On The 4th Form - Bob Geldof
Rat Trap - Bob Geldof
The Kids Are Alright - Bob Geldof/Roger Taylor (Drums)

We Will Rock You - Brian May/Roger Taylor (Drums)
Tie Your Mother Down - Brian May/Roger Taylor (Drums)
Rock N Roll - Roger

Wish It Could Be Christmas Everyday - Mindenki
A buliról fotók és videó hamarosan.