Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Freddie szobor Londonban!

2003-06-10

 

Továbbra sincs önként vállalkozó londoni negyed arra, hogy Freddie Mercury szobrának helyet adjon. A hosszú és szomorú történet során a menedzsment képviselői felkeresték már az összes iskoláját, az összes elegáns és kevésbé procc környéket ahol valaha lakott, de senki nem lelkesedett azért, hogy a bronz emlékműnek helyet biztosítson ezért került végül Sedlacka művésznő alkotása Montreux-be, a tó partjára 1995-ben. Turisták százai keresik fel és koszorúzzák meg hetente az emlékművet, de úgy néz ki, a londoni városatyákat még így sem izgatja különösebben, hogy további zarándokokat lássanak vendégül, pláne, hogy egy AIDS-ben meghalt, biszex arab szobra lenne a vágy tárgya.

Persze, Brian és Roger nem adták fel: a mindent elsöprő musical első születésnapja alkalmából csakazértis felállítják elhunyt barátjuk emlékművét, méghozzá London legkellősebb közepén.

A hadművelet június 15-én, vasárnap hajnali 7 órakor indul: két teljes órára lezárják a Tottenham Court Road egy fontos szakaszát, hogy a Dominion Theatre előtt parkoló daru felemelhesse a 8 méter magas bronz emlékművet a színház homlokzatára. A szobor ekkor még fekete és narancs lepelbe burkolózik leleplezésére 18-án délelőtt kerül sor, mikor Brian és Roger megnyitják a musical első születésnapja alkalmából megrendezett ünnepi eseménysorozatot. Aznap este a színházban a meghívottak megtekinthetik a Freddie Mercury Fotókiállítást, mely körbeutazta a világot és sokszázezer fontot gyűjtött jótékony célokra. A szobrot a montreux-i eredeti után mintázták, súlya háromegyed tonna, ezért a színház homlokzatát meg kellett erősíteni. Az impozáns látványért és megvilágításért a musical látványtervezői kezeskednek.

Freddie szobor Londonban!