Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
46664: AIDS-kampány a Queen részvételével

2003-10-21

 

Egy teljes évnyi munka után Nelson Mandela ma beavatta a világot minden idők legátfogóbb AIDS-ellenes kampányának részleteibe. A Londonban tartott sajtótájékoztatón az emblematikus szabadságharcoson kívül jelen voltak az ügy nélkülözhetetlen támogatói: Dave Stewart, Brian May és Roger Taylor is.

Hívd: 0670 70 46664

A kampány egyedülálló együttműködés lesz a zene, a legmodernebb telekommunikációs technika, a média és vezető pénzügyi szervezetek között, hogy világgá kürtöljék a Dél Afrikában pusztító járvány hírét.

A Dave Stewart, Bono, Brian May és Roger Taylor által vezetett 46664 mozgalom célja eljuttatni mindenkihez az üzenetet: "Adj egy percet az életedből az AIDS-nek". Dél Afrika lakosságának 25%-a HIV pozitív vagy AIDS beteg, ezért a mozgalomba bekapcsolódótt a Nelson Mandela Foundation, valamint a Global AIDS Fund is. A mozgalom célja a pénzgyűjtés mellett a figyelemfelkeltés, hogy cselekvésre szólítsa fel a világ kormányait.

Zenészek mellett olyan figurák támogatják a 46664-et, mint Bill Clinton és Oprah Winfrey.

Hívd: 0670 70 46664

A sokoldalú kampány számos izgalmas elemet tartalmaz: zenepremiert az interneten és mobiltelefon hálózatokon, egy kislemezt, egy koncertet melyet világszerte élőben közvetítenek, egy albumot és egy DVD-t.

A 46664 üzleti partnerei: Vodafone, Tiscali, SABC, MTV, BBC World Service és a Virgin Atlantic.

A 46664 ma indul útjára, 2 dal közzétételével. Ezek a 46664 (Long Road to Freedom) Bono, Youssou N'Dour, Abdul és Dave Stewart előadásában, valamint az Amandla, Anastacia, a Queen és Dave Stewart előadásában. Ezeket további dalok követik majd az elkövetkező hetekben, melyeket a Queen, Dave Stewart, Bono, Johnny Clegg, Joe Strummer és mások írtak, és majd Fokvárosban, Londonban és New Yorkban rögzítettek olyan művészek részvételével, mint Anastacia, Beyonce, Bono, 50 Cent, Johnny Clegg, Mick Jones, Brian May, The Neptunes, Dave Stewart és Youssou N'Dour.

Hívd: 0670 70 46664

A zeneipar történetében első alkalommal, a zene kizárólag a www.46664.com oldalon és mobiltelefon hálózatokban lesz hallható a 46664-es szám hívásával. A világ minden országában elérhetők lesznek a dalok, a Vodafone által lefedett 120 országban pedig olyan speciális számok kerülnek meghiredtésre, melyet 46664-re végződnek. A fogyasztók 1 angol fontnak megfelelő összeget fizetnek majd percenként a dalok meghallgatásáért, melynek a Vodafone a teljes összegét a Nelson Mandela Foundationnek adja át. Az USA-ban az AT&T nyújt majd hasonló szolgáltatást. Emberek millió számára nyílik majd lehetőség, hogy segítsenek a világ eddigi legnagyobb telefonos akciójában való réstvétellel.

David Bowie, Robert De Niro, Pink, Shakira, Britney Spears és más hírességek rögzítenek majd üzeneteket, melyben a részvételre buzdítanak.

Az első, hagyományo kereskedelmi forgalomba kerülő dal az American Prayer lesz, melyben Beyonce, Bono, 50 Cent és mások szerepelnek. A dalt Dave Stewart írta, és a New York-i Hit Factory-ban vette fel. A kislemez a koncertet követően jelenik meg, és a befolyó összegekkel az AIDS-ellenes harcot segíti.

A kampány fénypontja a 46664 Koncert lesz, melyet 2003 november 29-én tartanak a fokvárosi Green Point Stadium-ben. A helyszínen 40.000-en láthatják majd az előadást, televíziós, rádiós és internetes közvetítés segítségével azonban világszerte sokmillióan élvezhetik majd élőben. A mai napig a vezető Dél Afrikai művészek mellett a következők erősítették meg részvételüket: Anastacia, Baaba Maal, Beyonce, Bono, Johnny Clegg, The Corrs, 50 Cent, Annie Lennox, Moloko, Ladysmith Black Mombazza, Samantha Mumba, Queen, Lou Reed, Dave Stewart és Zucchero.

Hívd: 0670 70 46664

Az eseményt Dave Stewart, a Queen és Bono szervezi, a produceri teendőket Jim Beach, a Queen menedzsere, valamint a J F Cecilion elnöklete alatt működő The Music Matrix végzik. A koncert valamennyi résztvevője szakmája kiválósága. A Concert Producer dolgozozz már Robbie William-szel, a Pink Floyddal, valamint a The Party In The Park-on és az Athéni Olimpián; a látványtervező nevéhez olyan műremekek fűződnek, mint a Pink Floyd, a Rolling Stones és Janet Jackson színpadképei; a fénytervezők többek között a U2 multimédia koncertjein jeleskedtek. A televíziós közvetítést a sokszoros Grammy díjas David Mallett rendezi, a technikát pedig az Initial Television (Mobo Awards, The Brit Awards) biztosítja.

A "46664 The Album" 2004. februárjában jelenik meg. A lemezen a koncerten fellépő művészek mellett olyan előadók dalai is szerepelnek majd, mint Jimmy Cliff, Sir Paul McCartney, Sting és Joe Strummer. A "46664 The DVD" 2004 márciusában jelenik majd meg, a koncert teljes anyagával és a színfalak mögötti felvételekkel.

A kampányt Dave Stewart álmodta meg: "Remek lehetőséget kínálnak a mobilhálózatok a pénzgyűjtésre. Ennyire egyszerű. Mikor felhívod a számot, Robert De Niro, Beyonce, Mandela, Bono vagy valaki hasonló veszi fel. Megköszönik majd hívást és a támogatást. Ezek után hallhatsz egy vadij számot Bonotól, tőlem, vagy a Queentől, melyet számos művész ad elő, 50 Cent-től Chaden át Bowie-ig. Ezek a dalok csak a szám felhívása után hallhatók – és ez a módja annak, hogy mindenkihez eljusson a világ egyik legszörnyűbb tragédiájának híre."

Brian May: "Célunk, hogy megteremtsük egy kampány alapjait, mely jelentős változást hoz a probléma ismertésségében. Még csak most kezdődik - semmi sem garantálja, hogy elérjük a célt. De mindannyian nagyon izgatottak és reményteljesek vagyunk.

Azért csatlakoztunk, mert kevés, ami eddig történt. Az üzenetünk: add át a hírt. Csak részben szól ez adománygyűjtrésről, bár a pénz kétségtelenül jól jön majd. A cél az, hogy világszerte eljusson az üzenet és változást hozzon a hozzááláásban. Az AIDS nem szűnt meg, pont olyan veszélyes mint mindig és szörnyű katasztrófa zajlik a szemünk láttára Afrikában. Úgyhogy kérlek, vedd fel a telefont és tárcsázd a számunkat."

Roger Taylor: "A 46664 nagyon izgalmas és meglehetősen különleges vállalkozás. Az AIDS az Afrikát jelenleg sújtó legszörnyűbb tragédia, és a hír közzétételén át talán tehetünk ellene valamit. Komoly a tudatlanság e témában, pedig az AIDS pusztítása olyan méretek öltött, hogy az már emberjogi kérdés. Az embereknek információra van szükségük és tanácsra a védekezéshez. És a jelenleginél nagyságrendekkel olcsóbban kell gyógyszerhez jutniuk, ha nem ingyen. A 46664 egyedi ötlet. A mobilon át az egész világot elérhetjük, és nagyon gyorsan tudunk pénzt gyűjteni. Ennyire egyszerű – nem kell hozzá bankkártya. Adj egy percet az életedből és tégy hozzá az információs hólabdához".

Bono: "Ha olyan elképzelhetetlen méretű hatalmat és vagyont birtoklunk, mint az USA és Európa, akkor a miénk az ezzel járó felelősség is – ha nem tudunk felnőni hozzá, akkor semmit sem érünk. Az ember nem oldhat meg minden problémát, de amit meg tud oldani, azt meg kell oldania! Adj egy percet az életedből és hívd a 0670 70 46664-et!"

46664 honlap: www.46664.com 
Dave Stewart weblapja: www.davestewart.com
Nelson Mandela honlapja: http://www.nelsonmandela.org/

46664: AIDS-kampány a Queen részvételével