Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Hírek a nagyvilágból: jó sok és színes!!!

2004-05-24

 

A Jaguár autók Amerikában futó Tv reklámjának zenéje az I'm In Love With My Car. Fültanúk szerint Roger felnőttesebb hangon énekel mint a 30 évvel ezelőtti változatban, amiből szakértők arra következtetnek, hogy újraénekelte a dalt e reklám kedvéért. Hivatalosan semmi hír e témában.



Ezzel párhuzamosan a Viagra hím-duzzasztó tabletta amerikai tv reklámjában az eredeti Champions hallható, csakúgy, mint az ESPN sportcsatorna önreklámjában. A legcifrább hír reklámtémában, hogy a Coca Cola új itala, a C2 tavasszal a Stone egyik dalát, nyártól pedig az I Want To Break Freet használja reklámjaihoz. Hogy felveszik-e újra vagy sem, nem tudni. Mindenesetre érdekes, hogy pont az a dal került a kampányba, melynek klipje anno nagyban hozzájárult a zenekar bukásához az USAban. Hogy mit szól ehhez a Pepsi és Britney, azt végképp nem tudni.



Roger és Brian pár napot Kölnben töltöttek és az ottani musical szereplőit, zenészeit mustrálták. A jegyeket április 17 óta árulják, a bemutató december 12-én, vasárnap lesz. Június elejétől a fiúk Las Vegasban lesznek, az ottani meghallgatásokon vadásznak majd tehetségekre. E kettő között, egészen pontosan május 30-án, vasárnap Brian mindkét madridi színházi előadáson fellép majd, mert ezek lesznek a jelenlegi szezon záróbulijai.



Hamarosan a mozikban lesz a Pókember 2, melynek egyik betétdalában Brian is játszik. A dal címe "Someone To Die For", és a Stone Garden együttes énekese írta. A producer Rick Rubin volt, az előadó "Jimmy Gnecco featuring Brian May". A dal biztosan rajta lesz a Sony címkével megjelenő soundtrack albumon, de egyelőre kérdéses, hogy a filmben is elhangzik-e....

 


 Ahol biztosan hallható újnak számító Brian dal, az a The Quartz nevű zenekar Satan's Serenade című dupla albuma. Az antológia 2 megnemjelent koprodukciót vonultat fel, "Nantuckket Sleighride" illetve "Circles" címmel. A nem gyakran emlegetett "New Age Brit Heavy Metal" srácok a '70es évek végén pörögtek a legjobban, és ha minden igaz, e két Brian dal is ebből az időből maradt az utókorra. A lemez már 1 hónapja kapható, valahol.


 

 Állítólag a nyáron Európában is piacra kerülnek a bakelit korongokra emlékeztető, gyönyörű CDk, melyek borsos áruk ellenére nagyon bejöttek a japánoknak (akik eddig 1.4 millió darab Queen Jewelt is megvettek). Az európai változat normál CD árúnak ígérkezik, így ésszerű vétel mindenkinek, aki elkoptatta vagy a nem megfelelő személynek adta örökbe kölcsön valamelyik CDjét. 
 



Amerikában 2 új DVD jelenik meg a nyáron, egyik sem hivatalos és mindkettő a zenekar történetére fókuszál, állítólag soha sehol nem látott felvételekkel. Japánban "csak" 1 új DVD jön ki a jövő héten, az viszont hivatalosan: Final Live in Japan címmel egy 1985-ös, tokioi bulit adnak a népnek. Korábban ez létezett egy vágott VHS verzióban, a hírek szerint ez most a komplett buli emlékműve lesz. Júliusban egy könyv, majd a Queen Karaoke Hits 2004 is piacra kerül a Toshiba EMI jóvoltából Japánban, és kapható lesz DVDn az a tv sorozat is, melynek végig a Queen a zenéje.



Az élő események kedvelői izgulhatnak, vajon színpadra lépnek-e a fiúk augusztus 21-én, szombaton a dél-spanyolországi Benidormban megrendezésre kerülő "46664 Latino" elnevezésű bulin. A nyaralófalu igazmondói már tavaly is a Queen fellépésével csábították porfészkükbe a nyaralókat, és a tavalyi kudarcból nem okulva az idén is beígérték az attrakciót. A hivatalos hírek ennél visszafogottabbak, és "közreműködésről" nem pedig "fellépésről" szólnak - legalábbis egyelőre.



Bár nem vesz részt Eric Clapton buliján Dallasban, Brian felajánlott egy gyönyörű, fehér Les Paul gitárt kollégája alapítványának árverésére. A hangszert 1992. április 20-án dedikálták a Freddie Tribute fellépői a színpad mögött. E 12 éves, dedikált és használatlan hangszer a Christie's árverező cég becslése szerint akár 2000 amerikai dollárt is hozhat az ingyenkonyhára. (Tekintve egy ilyen típusú hangszer bolti árát, a félmillió forint baromi kevésnek tűnik). Érdeklődők erre nézelődhetnek és licitálhatnak is.

 


 

És végül a pletykaszekció, erős idegzetűeknek: egy jólinformált hírében álló orosz rajongó amerikai forrásra hivatkozva azt terjeszti honlapján, hogy John közreműködött a The Game DVD-A újrakeverésénél! Ha ez igaz, mégsem vonult vissza egészen - a hír szerint nagyon is kíváncsi volt, hogy szól majd a Bites The Dust térben... 5 évvel hivatalos nyugdíjazása után. Talán csak nem egy elhagyatott katonai bázison készül a nagy visszatérésre? Egy angol oldal szerint John saját cégén, bizonyos Goldfinch Productions Ltd.-n keresztül szippantja ki megérdemelt millióit a Queen Productions Ltd-ből. A cég érdekessége, hogy egy Londontól nem messze, bizonyos Maidenham (nyers fordításban: szűzsonka) nevű napfényes falucskában van a székhelye. Ideális rocksztár öregek otthona lenne - de ide van bejelentve egy elég zajos stúdió (The Mill) és a Freddie Mercury Phoenix Trust is. Mi következik ebből? Semmi, de egyszer majd kiderül, hogyan kötődik ez a híres stúdió a zenekarhoz, illetve John-hoz.

 


 

Végezetül pedig: továbbra is pletykaszintű hírek kóvályognak a "Made In Heaven 2"-ről új dalok, befejezetlen dalok, népszerűsítő turné témákban.