Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Roger & Brian: 2005 tavaszán turnézunk!

2004-12-12

 

Roger és Brian Németországban jártak, hogy egyetlen tv műsorban, a ZDF Wetten Das programjában szerepeljenek a kölni musical premierje miatt. Úgy indult, hogy azért lesz különleges az esemény, mert ők lesznek az elsők, akik élőben zenélnek ebben a műsorban. Aztán Rogert elkapta egy interjúra a műsor honlapjának stábja, és olyat mondott, ami lavinát indított el. Íme!

"Úgy döntöttünk, csinálunk egy Queen turnét. Bejárjuk Németországot, és Európát a jövő tavasszal. Úgyhogy, hosszú évek óta először: Queen turné... ez friss hír, és nagyon izgatottak vagyunk miatta. Fantasztikus énekesünk van.. a neve Paul Rodgers.. ő volt Freddie egyik kedvenc énekese - és a mi egyik kedvencünk is".



A teljes beszélgetés, ahol Roger egyszerűen és mellékesen a We Will Rock You promóciójának közepén, nem is kérdésre válaszolva, hanem saját elhatározásból bejelenti a nem éppen kis információt, itt látható angolul.



Ezek után Brian ezt mondta a műsornak: "Még nem dördült el a startpisztoly, de valóban eldöntöttük, hogy tényleg ezt akarjuk. Végre találtunk egy énekest, akivel dolgozni akarunk. Ez nem jelenti, hogy belép a zenekarba. Senki sem fogja Freddiet helyettesíteni... Paul Rodgers... azt mondtuk OK, ez az ember méltó arra, hogy valami újat csináljunk vele. Valami újat akarunk, valami olyat akarunk, ami most jelent valamit" Ez videón, angolul erre van

Brian a honlapján így kommentálja a helyzetet:

"Nos, terjed a hír... Rogernek eljárt a szája a Wettendas honlap lánynál... úgyhogy én is megerősítettem.

És ez esetben ez nem csak pletyka. Már keressük a tavaszi QUEEN turné lehetséges helyszíneit. Az egész azért merült fel, mert a Fender 50th Anniversary bulin játszottam Paul Rodgers-szel. Mindketten elámultunk, mennyire jó a kettőnk kombinációja az All Right Now-ban, hogy hirtelen nyilvánvaló volt: itt valami történik. És ha többet játszanánk együtt, amire mindketten érdekes lehetőségként gondoltunk, vajon ki lenne a dobos???? Nos, az "Ennek így semmi értelme" kifejezés ugrik be. Aztán a UK Hall Of Fame következett a semmiből. Tulajdonképpen nyertünk az egyik kategóriában és megkértek, hogy játsszunk. Ekkorra már beszélgettem Rogerrel arról, mennyire jó Paul Rodgers, akit, nagyon praktikus módon, szintén meghívtak a showba, és egyetértettünk, megkérdjük Pault, csatlakozna-e hozzánk ezen az eseményen.

A többi már történelem. A buli annyira jól sikerült szerintünk, és annyi pozitív visszajelzést kaptunk, hogy szinte ott és akkor eldöntöttük, turnézni kéne együtt.

Az elmúlt 2-3 hétben koncerthelyszíneket nézünk, beszélgetünk arról, hogyan bánjunk a közös anyagainkkal, stb, stb.

Ez nagyon izgalmas.. a díjkiosztóra való felkészülés óta érzem, hogy valami nagy és félelmetes készül. Félelmetes, mert ha az ember elindít egy ilyen folyamatot, akkora gép indul el, hogy már nem lehet leállítani. Oda az otthoni élet, és minden más, amit a következő hónapokra terveztünk. Hirtelen a QUEEN Főnix újra felemelkedik hamvaiból, és átveszi az irányítást az életünk felett. Hát legyen. Úgyhogy, ez van. Több részletet most nem mondok, de, hacsak a sors máshogy nem akarja, a QUEEN és PAUL RODGERS turné nagyon nagy valószínűséggel 2005 áprilisában indul. Ott találkozunk! Brian"

Gyors fejszámolás szerint 2 hónap múlva, 2005 februárjában közzéteszik a turnémenetrendet. Vajon benne lesz-e Budapest?

Roger & Brian: 2005 tavaszán turnézunk!