Eseménynaptár
»
«
2024 Március
VHKSzCsPSz
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Queen - Paul Rodgers: egyből semmi

2005-03-20

 

Tegnap este közel 10 órás koncertet nézhetett végig a Fancourt közönsége. A helyi előadók után Annie Lennox mondott komoly szavakat a HIV/ Aids helyzetről, majd Nelson Mandela következett, aztán Katie Melua,Will Smith, Annie Lennox és Johnny Clegg produkciói szórakoztatták a nagyérdeműt. A Queen helyi idő szerint 22.45-kor lépett színpadra, kb. 10,000 ember előtt.

A Tie Your Mother Down-nal kezdtek, majd a Can't Get Enough Of Your Love következett. Itt már nyilvánvaló volt, hogy a formációban egyelőre nincs frontember: semmilyen összhang nem volt felfedezhető Brian és Paul között. Mi több, Paul egy darabig hiába próbálta vezényelni a zenekart hogy halkuljanak le egy énekeltetős részhez, Brianék nem vették a lapot. Az I Want To Break Free következett, majd a Fat Bottomed Girls, melyhez az intro vokált felvételről használták. A Say It's Not True-t Roger énekelte és Brian + Jamie kísérte a kifutón, miután a közönség füle hallatára + kisusmorogták, hogy kinek kéne a konferálást csinálni. A Too Much Love Will Kill You szólóját a fantaszikus Katie Melua énekelte gyönyörűen, de Brian sajnos rontott egy csúnyát a szólóban. A Hammer lassú változatánál Brian énekelt, majd Paul, aztán átváltottak a gyors eredetire. A Kind Of Magicet Paul énekelte, majd a Feel Like Making Love következett. A Radio Ga Ga dobja felvételről ment, amint Roger a szólót énekelte a színpad elején, majd visszamászott és élőben dobolt, Paul pedig énekelte tovább a dalt. A Crazy-ben Paul és Brian is különleges, átlátszó akusztikus gitárt használt egy pár, furcsa akkord erejéig. A Show Must Go On előtt Paul módon mosolyogva megénekeltette a közönséget, ami szokatlan felvezetés egy szomorú dalhoz. Az All Right Now jött ami alatt Brian letúrta a színről Pault, majd a Rock You, amihez Paul tévesen konferálta fel a gyerekkórust, majd nagyon rondán elfelejtette a 3. versszakot és motyogott ének helyett a két súgógép ellenére. A Championsba beszállt egy AIDS árvákból álló gyerekkórus, majd az összes fellépő, ahogy azt megszokhattuk. Ezzel ért véget a formáció első koncertfellépése. A közönség tapsolt, megköszönve a főműsorszám előadását, melyre mintegy 9 órát vártak.

A dél-afrikai tv késleltetve, de teljes egészében játszotta a koncertet, a webes közvetítés szomorú módon azonban csak 4 Queen dalt adott le, a rajongók nagy megdöbbenésére. Összességében egy ideges, némileg feszengő és magát a színpadon nem találó produkciót láthattunk a Queen és Paul Rodgers felállástól, rengeteg hibával, tétovázással és ki nem használt lehetőséggel. A mezőny legalább 3 zenekara jobban teljesített náluk tegnap este, bár Brian gitárja volt a leghangosabb és Paul mosolyánál nincs ragyogóbb. Roger nagyon kimerültnek tűnt a harmadik daltól, de aztán remekül énekelt, bár nulla színpadi mozgással. Konferálni vagy a közönséggel hosszabban senki sem mert. Reméljük, a zenekar eldönti hogy Paul vendég vagy frontember, Paul pedig megtanulja a dalokat rendesen, aztán Brian nem akarja őt leszólózni a színpadról. Ha összerakják újra a műsort, egy nagyon nagy horderejű rock showt kapunk, ha azonban a tegnap esti színvonalat követik, akkor ez a turné az utolsó dobásuk lehet.

 

Queen - Paul Rodgers: egyből semmi