Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Három új kiadvány jelenik meg egy napon

2005-10-30

 

Talán ilyen még nem is volt a zenekar történetében: Európában október 31-én, Magyarországon november 2-án két teljesen eltérő, hivatalos Queen kiadvány kerül a boltokba. A harmadik pedig nem hivatalos, de érdekes, olcsó és a neten megrendelhető... Úgy tűnik, a klasszikus Queen és az új, Queen+ PR formáció szurkolói is áldozhatnak a rajongás oltárán, aki pedig mindkét korszakért odavan, kereshet egy gazdag jézuskát. Nézzük a felhozatalt:

A májusi, sheffieldi koncert DVD változata 5.1es DTS hanggal és High Definition képpel kápráztatja el a nézőt Return Of The Champions címen. A dalok listája ugyanaz, mint a néhány hete kiadott CD változaton: EGYETLEN extrának maradt helye, ami a júnliusi Hyde Parki bulin felvett "Imagine". Nem, nincs bővített változat, tehát idáig ez a legvékonyabb Queen DVD! Ipari pletykák szerint elképzelhető, hogy e lemez sikerének függvényében készülhet egy turné összesítés, rajta több koncert legjobb pillanataival és a Rudi Dolezal által Pesten forgatott interjúkkal, de erre senki nem venne mérget. A Q+PR film ára 5000 Ft alatt remélhető. Itt láthatsz néhány részletet belőle. A film az USÁban már kapható, a 14. helyen nyitott a Billboard DVD listáján, ami jobb kezdés mint amit a legutóbbi 2 Queen DVD produkált.

 


 

A Night At The Opera első kiadásának 30. évfordulója alkalmából kerül piacra egy CD+DVD kiadvány. Az erről szóló hírek sajnos a szokásosnál kevésbé fókuszáltak (azaz: kuszáltak), annyit sikerült kihámozni hogy valószínűleg a CD tartalma megegyezik a korábbi lemez tartalmával. A DVD tartalmazza a BoRhap és a Best Friend eredeti videoklipjeit, valamint a teljes albumot új, 5.1-es keverésben. A lemez a korábbi, DVD-Audiohoz képest minden normál DVD lejátszón megnézhető, a hangminőség pedig megközelíti a DVD-A szintjét. A God Save The Queen állítólag új elemekkel gazdagodott az 5.1-es változatban. Szintén a DVD melléklet tartalmaz 10 db új videoklipet, melyek alatt archív Queen hangkommentár hallható. Hogy az "új video" friss vágást vagy friss felvételt jelent, elfelejtették közölni. Érdemes figyelni a fórumokat, a megjelenés napjától érkeznek a pontosítások. Ára 5000 forint alatt remélhető. Íme a sajtóhirdetése, ahol kinyitott állapotban látható.

 


 

Magyarországi importra nem számíthatunk, így az internetes megrendelés marad azoknak, aki szívesen néznek nem hivatalosan kiadott koncertfelvételeket. A "Queen Under Review 1973-1980" elnevezésű DVD a banda 13 dalának koncertfelvételét tartalmazza, közülük kettő a budapesti koncerten került rögzítésre. A videók mellett korabeli banda-interjúk kerültek a korongra, illetve hallhatunk kommentárt olyan zenész szakiktól, akik a brit területen komoly megmondóembernek számítanak. Köztük van Paul Gambaccini, aki Freddie bizalmasának számított. Ez a nem éppen hivatalos kiadvány bizonyára nem remek kép és hangminőségével, hanem alacsony árával és ritka felvételeivel arat majd sikert a kalózfelvételek gyűjtői között. Kapható a Play.com és az Amazon.co.uk boltjában is.



Akinek mindez nem elég, keresse fel a hivatalos boltot ahol 3 újabb kalózkoncert tölthető le jutányos áron. Aki pedig igazi gyűjteményt épít, november 7-től birtokba veheti a nem éppen olcsó, de gyönyörű Return Of The Champions dupla bakelitet! Már most tudni, hogy jövő karácsonyra megjelenik az I Want It All című könyv, melyben Brian "Queen-csecsebecse" gyűjteményét mutatják be mintegy 2000 színes fotóval.

Három új kiadvány jelenik meg egy napon