Eseménynaptár
»
«
2024 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Fórum hozzászólások
Hírlevél
 
Queen Musicland
 
Queen kislemez gyűjtemény a láthatáron!

2008-11-27

 

„QUEEN: THE SINGLES COLLECTION" lesz a címe annak a négyrészes cd gyűjteménynek, amelyben, az Angliában eddig megjelent összes Queen kislemez megtalálható digitalizált változatban, az eredetivel azonos track listával és borítóval. Az első rész 2008. december 1.-én jelenik meg, és az 1973 és 1979 között megjelent kislemezeket tartalmazza a „Keep Yourself Alive"-tól a „Don’t Stop Me Now"-ig.
A kislemez gyűjteményben ezen kívül helyet kapnak olyan kiadások is, amelyek csak egyes országokban jelentek meg a világ különböző pontjain.

A gyűjteményből is kitűnik a zenekar sokszínűsége, az, hogy mind a négy zenész több népszerű szerzeményt is komponált. Freddie Mercury jegyzi a "Bohemian Rhapsody"-t, a "Killer Queen"-t, a "Crazy Little Thing Called Love"-ot, a "Don’t Stop Me Now"-t, a "Bicycle Race"-t, a "We Are The Champions"-t, a "Play The Game"-et és a "Somebody To Love"-ot. Brian May írta a "We Will Rock You"-t, a "Fat Bottomed Girls"-t, a "Now I’m Here"-t, a "Hammer To Fall"-t, a "Tie Your Mother Down"-t, a "Flash"-t és a gyönyörű balladát, a "Who Wants To Live Forever"-t. John Deacon szerzeménye a "You’re My Best Friend", a "Spread Your Wings", az "I WantTo Break Free" és az "Another One Bites The Dust". Roger Taylornak köszönhetjük a "Radio Ga Ga"-t, az "A Kind of Magic"-et és az "I’m In Love With My Car"-t. A Queen az egyetlen banda a rocktörtenelemben, amelynek minden tagja írt No.1 dalt.


Érdekesség, hogy az első Queen kislemezt, a „Keep Yorself Alive"-ot nem szívesen játszották annak idején a rádióadók, a műsorszerkesztők elmondása szerint „túl hosszú, 30 másodperces gitár intro" miatt. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a dal nem került fel a slágerlistákra. Ezért a következő kislemeznél, a „Seven Seas Of Rhye"-nál a zenekar szándékosan mindent belezsúfolt a dal első néhány másodpercébe, „mindent, ami egy konyhai mosogatóban lefolyik" kommentálta később Brian May. A „mindent bele" taktika bevált, és a Queen betört a slágerlistákra. Alig két év elteltével már a „Bohemian Rhapsody" trónolt az első helyen, nem kevesebb, mint kilenc héten keresztül!

/A brianmay.com cikke nyomán/

Honlap: http://www.emicatalogue.com/queenboxsets/box1/


 

Queen kislemez gyűjtemény a láthatáron!